Најновије

6.749 ТЕРОРИСТА ПРЕБАЧЕНО У ИДЛИБ: Евакуација из Источне Гуте (ВИДЕО)

Више од 6.700 милитаната и чланова њихових породица напустило је подручје источне Гуте у близини сиријске престонице Дамаска, а хуманитарним коридором су пребачени у покрајину Идлиб, саопштено је из руског Министарства одбране.

Евакуација (Фото: Твитер)

У саопштењу које је Министарство данас издало наводи се да је јуче у Ирбину настављена евакуација милитаната групе "Фајлак ал Рахман", чији су лидери са руским Центром за помирење зараћених страна у Сирији потписали споразум о евакуацији хуманитарним коридором. Из Министарства наводе да је из насеља Ирбин јуче евакуисано укупно 6.749 милитаната и чланова њихових породица и да су у 110 аутобуса превезени у Идлиб, пренео је "Спутњик". Милитантна група је у оквиру споразума ослободила 26 противзаконито затворених сиријских војника и цивила. Ситуација у источној Гути је напета у посљедњих неколико месеци, услед сукоба провладиних снага и локалних милитаната. Сиријска Влада тврди да је офанзива у источној Гути одговор на нападе из тог подручја, док западне земље оптужују Сирију и Русију за ескалирање тензија. Савјет безбедности УН је 24. фебруара усвојио Резолуцију 2401, којом се све стране у Сирији позивају на прекид сукоба на 30 дана, како би се доставила хуманитарна помоћ и спровела медицинска евакуација. Како је сиријска победа посвађала терористе, погледајте ОВДЕ.
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Цивили напуштају Источну Гуту
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА