Најновије

ГОРЕ ПЛАНИНЕ ЛАТАКИЈЕ: Објављени први снимци сатирања џихадиста на северу покрајине! (ВИДЕО/МАПА)

Како очекују сиријски војни извори, остатак северне Латакије који је још увек под контролом џихадиста биће ослобођен у наредним сатима.

Горе планине Латакије (Фото: ЈуТјуб)

Сиријска морнаричка пешадија уз подршку чувене бригаде "Пустињски соколови" и снага Народне одбране (НДФ) наставили су јуриш на северу Латакије и заузели кључни планински врх Тал Калат, који им осигурава даљи напредак према турској граници.

Како су навели војни извори, овако брз напредак су им омогућили високи губици које су џихадисти из Џеиш ал-Фатаха претрпели у одбрани Кинсабе, о чему више можете да прочитате ОВДЕ. Окуражене увим успесима, сиријске снаге настављају чишћење севера Латакије, а преостали џихадисти се, како преноси агенција Ал-Масдар, већ масовно повлаче према јужној турској области Хатају. Као што је јуче и најављено, данас су објављени први снимци из ове, како су навели, комплексне операције која је постигла задивљујући успех у сиријским планинама: У исто време наставља се и напредак сиријских снага у Алепу, које под командом пуковника Сухеила ал Хасана и његових "Тигрова" успешно ослобађају део по део града који је сада у потпуној опсади, о чему више можете да прочитате ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА