Најновије

ПОДРШКА ИЗ МОСКВЕ: Путин уз Србију због хаоса на Косову и Метохији

Председник Србије Александар Вучић јуче је, поводом узавреле ситуације и терора косовске полиције на Косову и Метохији телефоном разговарао с председником Руске Федерације Владимиром Путином!

Путин (Фото: РИА)

Позив је уследио одмах после усијања на северу Косова, који су од јуче ујутру опседали до зуба наоружани специјалци РОСУ.

Алармантно

Вучић и Путин разговарали су око 18.30, уочи хитне седнице Савета за националну безбедност коју је председник Србије сазвао за синоћ.
Првобитно је било планиранао да се седница одржи данас, али је председник Србије променио одлуку после хаоса на Косову у којем је повређено неколико Срба.
Како су јављали извештачи из Косовске Митровице, ситуација је била више него алармантна, чули су се пуцњеви, школе су биле затворене, а грађани Митровице су после привођења Марка Ђурића камионима направили барикаде како би исказали свој протест, али и забринутост за безбедност.

Постигнут договор

Иначе, јуче је уочи хаоса, како су објавили приштински медији, постигнут је договор косовских званичника о формирању ЗСО.
Тзв. председник Косова Хашим Тачи, тзв. председник Скупштине Косова Кадри Весељи и тзв. премијер Рамуш Харадинај договорили су се да се оснује шира институционална радна група, која ће сарађивати с управљачком групом и мисијом ОЕБС на Косову, и која ће радити на изради предлога Статута ЗСО. Како је саопштено из кабинета председника Косова, Статут треба да буде у складу са Уставом Косова и одлукама Уставног суда о сагласности Споразума о ЗСО са Уставом.
- Председник Тачи, председник парламента Весељи и премијер Харадинај сложили су се да је дијалог Косова са Србијом од националног интереса за Косово и да треба да обједини цео политички спектар - наведено је у саопштењу.

Федерика Могерини: Жалим због дешавања на Косову

Висока представница Европске уније за спољну политику и безбедност Федерика Могерини синоћ је разговарала са председником Србије Александром Вучићем и косовским председником Хашимом Тачијем. Она је написала на Твитеру да „жали због данашњих дешавања на Косову“ и позвала на очување мира и дијалога. Лондон захтева да се одредимо о случају "Скрипаљ". Више о томе читајте ОВДЕ.
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић и Путин - о пријатељству и подршци
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА