Најновије

ПОМИЊЕ ГА И ВИКИЛИКС: Ко је Шабани, човек који је водио акцију хапшења Ђурића?

Акцијом хапшења Марка Ђурића руководио је Ментор Шабани, кога су Американци обучавали у бази Адем Јашари, каже Небојша Човић за ТВ Прва.

Косовска полиција током хапшења (Фото: Јутјуб)

У оквиру косовског "оперативног плана" у вези доласка на Косово директора Канцеларије за КиМ и генералног секретара председника Србије Николе Селаковића, на административни прелаз Јариње је упућено око 40 припадника косовске полиције, као и додатна полицијска возила.
Задатак им је био да спрече Ђурића да уђе на Косово, а потом да га, у бруталној акцији приведу у Приштину. 
Том акцијом руководио је Ментор Шабани, човек о којем се иначе мало зна. Шабани је у Приштини завршио постдипломске-мастер студије с радом на тему "Методологија истраге о убиствима", 2014. године. 
У јуну 2015, као високи официр Пограничне полиције КиМ, надзирао је седмодневну Регионалну обуку, при косовској Академији за јавну безбедност (КАПС), а у којој је учествовало 27 полицајаца из земаља региона. Обуку је организовало Министарство правде САД. 
Био је полазник програма Европског центра за безбедносне студије "Џорџ С. Маршал" са седиштем у Немачкој, Института за студије безбедности и одбране Министарства одбране САД и немачког Министарства одбране. 
Шабани се два пута помиње и на порталу Викиликса. 
Крајем јануара 2010, наиме, ЕКСБС Македонија и ЕКСБС Косово су били домаћини састанка између Македоније и "граничне полиције Косова" у Сједињеним Америчким Државама. 
Шабанија су, иначе, обучавали Американци у бази "Адем Јашари", изјавио је некадашњи шеф Координационог центра за Косово и Метохију Небојша Човић. 
"Шабани је током 2014. године прошао обуку у бази 'Адем Јашари', код Приштине. Та обука је спроведена у сарадњи са Националном гардом Ајове", рекао је Човић за Прву тв и показао Шабанијеве фотографије.
Прочитајте ОВДЕ шта је о тортури рекао Ђурић?
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Официри КФОР-а знају истину али им не дају да причају.   
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА