Најновије

ШИПТАРИ И КФОР У ПАНИЦИ: Српски Мигови у бришућем лету изнад копнене зоне безбедности! (ВИДЕО)

Борбени авиони Војске Србије су прелетали југ Србије у оквиру редовних летачких активности, изјавио је данас портпарол Министарства одбране Јован Кривокапић.

Српски Мигови (Фото: Војска Србије)

Како је објаснио за Б92, ради се о припремама за тактичку вежбу са бојевим гађањем "Садејство 2018", која је планирана за четвртак. Претходно су медији на албанском јавили да су српски авиони пролетели изнад Прешева и да је то изазвало "пометњу међу тамошњим становништвом". "Прешева јоне" је пренео изјаву председника општине Прешево Шћиприма Арифија, који је истакао да су српски авиони прелетели ваздушни простор на административном прелазу између Косова и Србије.
КФОР је данас саопштио да врши "очекиване провере", поводом навода да су српски борбени авиони прелетали општину Прешево. КФОР наводи да надгледа ситуацију и позива све становнике да остану смирени јер, истиче, "не постоји претња". КФОР подсећа се да су српски војни званичници саопштили да врше пробу тактичке вежбе "Садејство 2018", која је планирана за четвртак.  Шта је Путин рекао председнику Србије током телефонског разговора који су водили због ситуације на Космету, прочитајте ОВДЕ. Извор: Б92, Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА