Најновије

БРАТ ЛУКАШЕНКО: Белоруси гаје топле односе према српској браћи

Председник Белорусије Александар Лукашенко рекао је данас, после сусрета са специјалним изаслаником српског председника Александра Вучића, министром унутрашњих послова Небојшом Стефановићем, да Белоруси гаје веома топле односе према српској браћи.

Стефановић и Лукашенко (Фото: Сајт председника Белорусије)

Нису потребне неке уводне речи, јер Белорусија одржава изузетне односе са Србијом, истакао је Лукашенко додајући да другачији начин не може ни да постоји, пренела је белоруска агенција БЕЛТА. "Ми знамо једни друге добро - Србија и Белорусија. Наше нације су веома пријатељске. Одувек одржавамо веома добре односе. Мислим да сте у Минску могли још једном да видите да ми имамо веома топле односе према нашој српској браћи", рекао је Лукашенко. Прочитајте још: Лукашенко: Белорусија и Русија решиле скоро све проблеме
Белоруски председник је нагласио да Белорусија зна са каквим се проблемима Србија сусреће ових дана. "Мислим да и ви добро знате са којим проблемима се ми суочавамо. Није вам лако, као ни нама. Али преживели смо и наставићемо да живимо јер смо Словени, ми смо древни народ и знамо како да превазиђемо настале потешкоће и како заједно да их превазиђемо", истакао је Лукашенко. Лукашенко и Стефановић разговарали су о свим важним аспектима белоруско-српске сарадње као и начинима побољшања међудржавних односа, навела је белоруска агенција. БЕЛТА је подсетила да је Лукашенко у среду телефоном разговарао са Вучићем. Том приликом су двојица председника разговарала о тренутној ситуацији и изгледима за проширењем односа између Белорусије и Србије, укључујући начине јачања трговинског промета. Председници су се сагласили да обе земље имају исте ставове у вези регионалних и међународних питања. Вучић је позвао Лукашенка да дође у званичну посету Србији, што је белоруски председник прихватио, а тачан датум посете биће договорен путем дипломатских канала, пренела је БЕЛТА. Специјални изасланик председника Србије Александра Вучића, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић информисао је данас председника Белорусије Александра Лукашенка о ситуацији у Србији и последњим догађајима на Косову. "За Србију је веома важно да настави блиске и братске односе са Белорусијом и због тога наше партнере прецизно и у потпуности информишемо о свему што се догађа у нашој земљи", истакао је Стефановић, пренела је белоруска агенција БЕЛТА. Стефановић је пренео Лукашенку и лични позив Вучића да посети Србију у наредних пар месеци.
"То ће бити веома важна посета за нас. Ми ћемо дочекати Александра Лукашенка као најдражег госта. Током ове посете желимо да дотакнемо што је могуће више економских и политицких тема", рекао је Стефановић новинарима после разговара са Лукашенком. Стефановић је нагласио да је веома важно за Србију да побољша економску сарадњу са Белорусијом.
"Има много области у којима две земље могу да прошире сарадњу, да повећају трговински промет као и да допру до тржишта земаља трећег света", додао је Стефановић. Како је Захарова напала Американце због случаја Рачак, погледајте ОВДЕ. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лукашенко у Београду за време бомбардовања
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА