Најновије

ДОДИК: Питање КиМ очигледно није решено (ВИДЕО)

Председник Републике Српске Милорад Додик каже да косовско питање, "као најважније државно питање Србије", очигледно није решено и поново је на дневном реду.

Додик (Фото: Јутјуб)

"У националном смислу то је питање свих нас Срба где год живели. Наша традиција и емоције су везане за Косово. Ми смо заинтересовани кроз тај облик, без обзира јесмо ли политичари или не, зато што се увек дешава у и око Косова", рекао је Додик за регионалну телевизију Н1.
Према његовим речима, Србија кроз Бриселски споразум имала поверења у међународну заједницу, "али је видљиво да је то било лоша ствар, имајући у виду да је Брисел увек подржавао Албанце и притискао Србе да решавају те проблеме".
"То је нешто што имамо и ми, искуства овде са странцима", одговорио је Додик.
Упитан како види повезивање статуса Косова и Републике Српске, када је јасан амерички и европски став да је РС део међународно признате и суверене државе Босне и Херцеговине, Додик је рекао да то не спори.
"У сваком случају, нова констелација односа у којем је интервенционизам међународног фактора веома присутан на Косову и у БиХ и низ других историјских стечених околности могу по ситуационом оквиру идентификују КиМ и БиХ. Ми Срби видимо да су на Косову међународна заједница и Америка увек у функцији интереса Албанаца, а у БиХ је идентична ситуација са РС", рекао је Додик.
Према његовим речима, "нас овде покушавају деградирати и да нам отму надлежности".
"Ту видимо дволично понашање међународне заједнице. Наравно да Америка може да има свој став, али је важно да и ми имамо свој став. Ми морамо поштовати наше националне и политичке интересе, као што то САД покушавају да одбране своје интересе у свету", закључио је Додик.
Грк који је 1999. одбио да пуца на Србе послао јаку поруку НАТО-у, Албанцима, али и Македонцима. Више о томе читајте ОВДЕ.
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА