Најновије

РАТ НА БАЛКАНУ! СРБИЈА И РУСИЈА ПРОТИВ САД И АЛБАНАЦА: Ова анализа ће вас заледити (ВИДЕО)

Порука председника Русије Владимира Путина првом човеку Србије Александру Вучићу да Русија на дневном нивоу помно прати шта се дешава у Србији и на Косову и Метохији, као и да Београд може да рачуна на руску помоћ у сваком могућем облику протумачена је на Западу као до сада најдиректнија порука Москве да ће Србе, ако треба, бранити и оружјем.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Подсетимо, Путин је истакао да за Москву кад је реч о КиМ важи само Резолуција 1244 УН и да су за њу други документи ништавни, као и да "ко нападне Србију, напао је Русију".
Евентуални сукоб Срба и Албанаца не би прошао без мешања других великих сила у то, а бројни стручни медији на западу месецима се баве проценама војних снага Србије и Русије са једне стране и Албаније, Косовских Албанаца и САД са друге.   
Војни експерти сматрају да би нови сукоб Срба и Албанаца могао да буде искра која ће запалити читав свет, поготово ако се у њега директно умешају САД и НАТО и Русија.
Наравно, сва оваква поређења су незахвална, тим пре што долазе из западних војних извора. 
Тако, према западним изворима, у први мах Србија и Русија заједно могу да ангажују нешто више од 850.000 војника, који би имали подршку од 62.000 тенкова, транспортера, вишецевних ракетних бацача и других "земљаних система". Из ваздуха би их помогло 15.600 авиона, хеликоптера и других борбених летелица, а на мору би се на руско-српској страни нашло 380 разних бродова. 
На другој страни, према тим проценама, могло би да се нађе чак 1.400.000 војника САД и Албаније, 56.000 тенкова, транспортера, ракетних бацача. САД и Албанци би могли, према тим проценама, да рачунају на подршку 21.000 авиона и хеликоптера, које би са мора подржало 450 разних ратних бродова.   
Процену војних снага Србије и Русије у евентуалном сукобу са САД и Албанцима погледајте у следећим видео записима... 
Поређење војних ефектива Србије и Албаније изгледа овако:
Ко је моћнији, Русија ли САД, погледајте у следећем видео запису... Грк који је 1999. одбио да пуца на Србе послао јаку поруку НАТО-у, Албанцима, али и Македонцима. Више о томе читајте ОВДЕ.
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА