Најновије

РУСИЈА ОТКРИЛА МРАЧНИ ПЛАН: ЦИА спрема нову "Олују" за чишћење Срба са Косова

Владимир Путин и Александар Вучић јуче разговарали су телефоном, други пут за три дана, а из Москве је стигло озбиљно упозорење да су руске службе откриле тајни план ЦИА за оружану акцију у којој би Косово и Метохија готово потпуно били очишћени од Срба. Председник Србије телефоном је разговарао и са првим човеком Белорусије Александром Лукашенком.

Путин са Вучићем (Фото: РИА)

Како је речено у обавештајним круговима, насиље у Северној Митровици и хапшење Марка Ђурића требало је да буду иницијална каписла и својеврсна показна вежба за општи напад на Србе. План није успео, али његови креатори неће одустају од нове "Олује" и насилног чишћења Срба са територије КиМ. Према сазнањима руских служби, прво ће се на удару наћи српско становништво у енклавама јужно од Ибра. - Москва је све своје обавештајне податке, а они су више него поуздани, ставила на располагање Београду. План ЦИА је, иначе, до детаља разрађен још одавно, а најновије конфронтације са Русијом поводом случаја "Скрипаљ" убрзале су његову реализацију јер Американци Србе виде као главног савезника Москве на Балкану, ком треба сломити кичму - објашњава извор.

Ратне игре

Осим обавештајног упозорења, Русија је и званично, кроз саопштење министарства спољних послова, најавила крваве планове Американаца за наш регион. - То је изузетно опасна линија која прети рецидивом оружаних сукоба на Косову и дестабилизацијом у целом балканском региону - гласи део поруке руског МСП након догађаја у Митровици. Не сме се заборавити ни недавна посета државног секретара САД Веса Мичела, који је до краја разголитио америчке планове за Косово и Републику Српску, али и озбиљно упозорење Олега Бондаренка, саветника потпредседника руске владе ("Западу се жури да заврши започето, што може довести до нове дестабилизације у Србији и региону"). Очигледно упознат са овим подацима, председник Вучић поновио је после састанка са Федериком Могерини да неће дозволити да се поново десе "Олуја" и "Бљесак" (нимало случајно поменуо је баш ове две акције), напомињу извори. Професор међународних односа Срђан Перишић потврђује да је у последњем инциденту видљив потпис ЦИА. - Такве ствари раде САД и њихове тајне службе, и то у три фазе. Први корак били су дипломатски притисци, који су завршени посетом Веса Мичела Београду. Затим следи линчовање Ђурића као друга фаза. Притисак се спроводи преко Албанаца, уз покушај да нам се стави до знања да су они ти који контролишу цело Косово, па и северни део. Трећа фаза је оружана - објашњава Перишић.

Отворене претње

По много чему Албанци на КиМ копирају Хрвате, па се види да им је ментор исти, истиче потпуковник у пензији Љубан Каран. - Хапсе невине Србе, што производи већи психолошки ефекат, примењују терор преко косовских институција, отимају и уништавају имовину и физички нападају повратнике. Уопште не би чудило да праве планове за некакву косовску "Олују" по узору на Хрвате - закључује Каран. Уредник Новог стандарда Жељко Цвијановић напомиње да је посреди нека врста отворене претње: - Ипак, чврсто верујем да је то празна претња јер је ситуација у свету 1995. била таква да је "Олуја" могла да се деси. Данас то није могуће, што видимо управо по овој последњој акцији. Иако су западне структуре стајале иза ње, у западним медијима та акција се једва видела, што значи да су је проценили као неуспех. Да је циљ примене силе у Митровици била шира оружана акција, потврдио је јуче и Марко Ђурић, који је тада ухапшен. - Њихова намера је била да заузму север Косова, да застраше оно људи што је остало - рекао је Ђурић.

Вучић данас шаље јасну поруку са војне вежбе

Поводом последњих догађаја на Косову и Метохији, јасна порука Србије огледаће се, између осталог, у томе што ће председник Александар Вучић присуствовати данас вежби "Садејство 2018", која се одржава на војном полигону Пасуљанске ливаде. Након тога ће се управо са овог места обратити јавности и медијима.

Доказ шта су спремали: Албанским специјалцима испала бојева муниција

Албански специјалци изгубили су после хапшења Марка Ђурића пун шаржер бојеве муниције недалеко од Митровачког двора, објавио је РТС. Шаржер за калашњиков са бојевом муницијом пронађен је на око 100 метара од места хапшења Ђурића. Муниција је пронађена тамо где су специјалци били стационирани пре упада на састанак представника косовских Срба.

Састанак у Митровици: Три захтева која морају да буду испуњена

Одборници десет општина са српском већином на КиМ усвојили су јуче у Косовској Митровици (састанак је почео у 12.44) једногласно закључке којима најављују формирање Заједнице српских општина (ЈСО). Легални и легитимни представници српског народа општина Северна Митровица, Звечан, Зубин Поток, Лепосавић, Грачаница, Ранилуг, Штрпце, Клокот, Ново Брдо и Партеш на заједничкој седници донели су закључак са три захтева: 1. Уколико Приштина не буде спремна да у наредне три недеље почне да ради на формирању ЗСО, српске општине и институције ће саме почети формирање ЗСО, њених тела и институција. Ми смо спремни да на стварању статута ЗСО радимо у сарадњи са Београдом у Приштином онако како је предвиђено споразумом. Почетком рада на стварању ЗСО сматрамо искључиво јасно и јавно показану спремност да се на томе ради, не декларативно, али и не узимајући у обзир одлуке уставног суда Косова којима су поништена 22 од 23 принципа за оснивање ЗСО 2. Захтевамо да се налогодавци и извршиоци терора над грађанима, представницима српског народа и медија 26. марта најхитније процесуирају и казне, а министар унутрашњих послова и директор полиције поднесу оставке 3. Позвани су међународни представници присутни на овим просторима, пре свега Кфор и Еулекс, да повећају будност и превентивно делују у случају напада на српски народ и његове представнике у наредном периоду. За свако ремећење мира и угрожавање имовине и живота наших грађана сматраћемо их одговорним.
Американцин упозоравају да су могући нови терористички напади на Косову. Више о томе читајте ОВДЕ.
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Састанак Вучића и Путина у Москви прошле године
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА