Најновије

СВОЈИХ СЕ ПЛАШЕ ВИШЕ НЕГО РУСА И СИРИЈАЦА: Терористи Думе пристају на предају али ово само под једним условом, ево и којим (МАПА)

Teрористи Џаиш ал Ислама из града Дума у Источној Гути захтевају да буду евакуисани у источни Каламун или Дару. Руски Центар за помирење за сада одбија овакав договор и терористима нуди евакуацију на север Сирије у провинцију Идлиб.

Војници САА пред Думом (Фото: Јутјуб)

Међутим, тероирсти Џаиши ал Ислама категорички одбијају овакву могућност јер нису у добрим односима са протурским терристичким групама у Идлибу и страхују да не буду масакрирани или заробљени када стигну на одредиште.

Са друге стране, руска страна и Сиријска арапска армија не жели додатне терирористичке снаге у Дари и источном Каламуну јер би након чишћења Думе управо ти фронтови могли да буду следећа мета оданзиве САА. Око Думе су све време распоређене елитне Тигрове снаге. Након предаје Харасте и јужног терористичког џепа у Источној Гути, Дума је последњи град у рукама терориста на овом делу фронта.  
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
O oфанзиви ИД у Деир Ез Зору читајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Тигрове снаге у предграђу Думе.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА