Најновије

ЦРВЕНИ АЛАРМ У МОСКВИ: Русија објавила колико има терориста ИД у Авганистану и који су им планови! (МАПА)

Специјални представник Руске Федерације за Авганистан Замир Кабулов објавио је податке којима располаже Други азијски департман Министарства спољних послова Русије о броју чланова и активностима Исламске државе (ИД) у Авганистану.

Русија полако улази у мисију гашења америчког пожара у Авганистану (Фото: public, Правда)

Према подацима које је објавио Кабулов, у Авганистану је у овом тренутку активно најмање 7.000 терориста ИД-а, док их је око 3.000 у "резерви". Иако су подаци скорашњег датума, Кабулов је у својој изјави за Тасс нагласио да је сасвим могуће да су они већ застарели, јер се број милитаната ИД-а повећава из дана у дан.
Он је објаснио да су терористи формирали мрежу база у тој земљи и да свакодневно регрутују нове активисте, чланове и борце. Циљ ИД-а у Авганистану у овом тренутку јесте да преузме канале за трговину наркотицима, како би обезбедили нове изворе прихода, након губитка контроле над налазиштима енергената у Сирији и Ираку. - Они се сада боре са Талибанима за контролу над лабораторијама за производњу дроге, рекао је Замир Кабулов. Да Русије све озбиљније намерава да се упусти у решавање авганистанске кризе, сведочи и понуда коју је јуче руска дипломатија упутила талибанима. Више о томе прочитајте ОВДЕ. Ово је оквирна мапа контроле у Авганистану, на којој можете да видите и подручје од највишег интереса за Талибане, Исламску државу, али и САД у тој земљи:

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Талибански снајпер погађа америчког војника право у главу:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА