Најновије

КОМАНДАНТ ОДБРАНЕ КОШАРА ОТКРИВА: Ево зашто је НАТО баш на Кошарама покушао копнену офанзиву! (ВИДЕО)

Гост емисије ,,Наш аеропут'' на Народној телевизији, био је пуковник Љубинко Ђурковић, командант одбране Кошара.

Koшаре (Фото: Јутјуб)

Он се у разговору осврнуо на искуства СРЈ из рата на Косову, као и разлозима због којих је НАТО изабрао баш тај предео за почетак копнене инвазије. - Кошаре су топографски и географски предео који је врло суров, са великом надморском висином и врховима преко 2 000 метара. Ради се о терену са пуно кршевитих увала прекривених густом шумом, где владају екстремне температуре које се нагло мењају и отежавају проходност и видљивост - истакао је Ђурковић.
Према његовим речима, не треба имати илузије када се ради о НАТО-у, као и дешавањима која су се у то време дешавала, за које верује да су добро разрађене стратегије у циљу интересних група у САД.
- НАТО је још 1997. после одласка Енвера Хоџе вештачки изазвао кризу у Албанији, како би каналисао незадовољство, које је искористио да наоружа Шиптаре, да би у послењој фази кренуо са обуком терориста - открива је Ђурковић.
Током разговора он се осврнуо и на методе које су Албанци примењивали, као и мотивима који стоје иза интервенције НАТО, а који су према његовим речима чисто економске природе иако имају и стратешку димензију.
- Они су током своје терористичке кампање примњивали најсуровије тактике застрашивања, које су успешно деловале на локалне Албанце, и имале за последицу омасовљавање припадника УЧК. Интерес САД и Запада лежи пре свега у великом рудном богатству, али и другим природним ресурсима - оцењује Ђурковић.
Међутим, он је као највећу вредност Косова и Метохије истакао духовну димезију косовског мита, која је према његовим речима трајнија и вреднија од ресурса који како истиче, иако су огромни - нису непресушни. Kaко и зашто је српски историчар критиковао серију "Немањићи" сазнајте ОВДЕ.
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: Правда/Narodna.tv

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Др Савић о судској медицини и контрадикторностима обдукционих налаза у случају гардиста из Топчидера.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА