Најновије

РИЈАЛИТИЈИ ИМ НЕ СМЕТАЈУ: Чланица РЕМ се жалила РТС што је у "Упитнику" утишаван Весић?!

Представници ЦЕСИД-а и ЦРТЕ оценили су да је писмо које је чланица Савета РЕМ Оливера Зекић упутила званично РТС-у, у којем се жали што је у Упитнику утишаван тон док је говорио градски менаџер Горан Весић, неочекивано и неприкладно.

Горан Весић (Фото: Јутјуб)

Чланица Савета Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) Оливера Зекић упутила је писмо генералном директору РТС-а Драгану Бујошевићу у којем је навела да је у емисији Упитник уочи предизборне тишине утишаван тон када је говорио Горан Весић, и то да би се боље чуо други кандидат – Драган Ђилас.
Павле Димитријевић из ЦРТЕ рекао је за Данас да је писмо Оливере Зекић упитно, односно да није јасно да ли је то њен лични или званични став РЕМ.
"У сваком случају, издавањем овог саопштења у време изборне тишине, у мање од 24 сата до почетка избора јесте у најмању руку проблематично и није у духу слободних и фер избора. Што би државни орган, које год да је врсте, ометао фер утакмицу и утицао на било који начин на оно што се дешава у изборној утакмици“, рекао је Димитријевић.
Бојан Клачар из ЦеСИД-а каже да је јавност ретко имала прилике да из РЕМ-а чује тако оштре оцене као и да је чудан повод за такву реакцију на једну емисију где није било разлога за реаговање.
"Став није професионалан и требало је да буде без политичке конотације“, наглашава Клачар.
Он додаје да је овакво писмо било непотребно, јер РЕМ није реаговао ни на друге пријаве грађана, а било је како је рекао озбиљнијих, а да је поготово непиркладно што је издато у тренутку пред изборе.
Новинари Инсајдера су након објављивања писма разговарали са Оливером Зекић. На питање да ли је у питању њен лични став или став РЕМ-а, Оливера Зекић је рекла да је писмо РТС-у она потписала: 
"Ја сам потписала. Све сам рекла шта сам имала да кажем", а на констатацију да то значи да је реч о њеном личном мишљењу одговорила је кратко: "Апсолутно".
Одговарајући на питање да ли је злоупотребила институцију РЕМ писмом РТС-у рекла је:
„Не, никако, побогу. Немам ја шта да злоупотребљавам, ја имам право на изјаву“.
У кратком разговору новинари су од Оливере Зекић покушали да добију одговор и на питање да ли је стишавање тона Горану Весићу једини проблем који је она видела у спорној емисији. Уместо одговора се захвалила и прекинула везу. Прочитајте ОВДЕ ко то у Србији и како промовише проституцију и наркоманију?
Извор: Инсајдер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте спорну емисију...
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА