Најновије

АМБАСАДОР САД У ПРИШТИНИ: Потпишите споразум о демаркацији из 2015. и окончајте то питање!

Амерички амбасадор у Приштини Грег Делави поново је позвао је посланике косовског парламента да ове седмице изгласају Споразум о демаркацију, који је потписан 26. августа 2015. у Бечу, и, како је навео, окончају то питање.

Грег Делави, амбасадор САД (Фото: Јутјуб)

Делави сматра да је ратификација тог споразума ближа него икад.
"Много напорног усаглашавања политичких субјеката довело је до тога да Споразум о демаркацији с Црном Гором буде ближи него икада ратификацији. Посланици, време је да га преведете преко циља ове недеље", навео је Делави на свом твитер налогу.
Косовски парламент је три пута до сада одлагао ратификацију због недостатка двотрећинске већине, а приштински медији нагађају да би ванредна седница Скупштине на којој би се оново нашло ово питање могла бити одржана ове седмице - у среду, четвртак или петак.
Председник косовске скупштине Кадри Весељи рекао је да ће седница о демаркацији бити одржана врло брзо, али није навео датум, јавила је РТК 2 позивајући се на Лајми.нет.
"Имаћемо врло брзо седницу за демаркацију и ово питање ће се завршити вероватно ових дана, али можда ће то бити и наредне седмице", рекао је Весељи.
Он сматра да не би требало поновити грешке од прошле недеље.
"Ми не би требало да правимо грешке попут оних од прошле недеље. Верујем да ћемо имати подршку свих заједница, укључујући Српску листу и да ћемо заједно ратификовати демаркацију", рекао је Весељи.
Иначе, Споразум о демаркацији је услов да Приштина добије визну либерализацију.
Српска листа, која учествује у привременим косовским институцијама, раније је саопштила да неће подржати Споразум о демаркацији, а истог става је и опозициони покрет Самоопредељење.
Косовска скупштина има 120 посланика, а за ратификацију Споразума потребна је двотрећинска већина. Опозиција, наиме, сматра да је Споразум о демаркацији са Црном Гором потписан на штету косовске територије.
Прочитајте ОВДЕ ко каже да ако Српска листа да глас за демаркацију, тако крши Устав Србије?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Грег Делави - амбасадор САД у Приштини о формирању војске Косова.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА