Најновије

ПУТИН СА РУСКИМ БЕЗБЕДЊАЦИМА: Против тероризма треба користити офанзивну тактику! Спречили смо...

Живот и безбедност држављана Русије треба да буду заштићени од спољних и унутрашњих претњи, изјавио је председник Русије Владимир Путин на заседању колегијума Федералне службе безбедности Русије (ФСБ).

Владимир Путин (Фото: Ria)

„Живот, права и безбедност наших грађана морају бити заштићени од унутрашњих и спољних претњи, од било каквих покушаја који нас ометају да решавамо задатке стратешког развоја“, рекао је Путин.
Ситуација у области борбе против тероризма захтева сталну пажњу, и то је један од кључних задатака ФСБ.
„Последњих година учињено је много како би се развио потенцијал ФСБ. Добили сте најновију технологију и средства везе, савремене информационе и аналитичке ресурсе и ојачали кадар. Сада је важно да се максимално ефикасно искористе све ове могућности за решавање задатака који су постављени Служби“, навео је Путин.
„Кључни задатак је борба против тероризма“, истакао је он.
Путин је додао да против тероризма треба да се бори активно, користећи офанзивну тактику и да је неопходно развијати могућности међународне базе података.
„У протеклих шест година у Русији је мање терористичких злочина. Ако их је 2012. било 316, 2014. године их је било 84, а прошле — 25“, рекао је Путин на колегијуму ФСБ-а.
Према његовим речима, то је везано са повећаним превентивним радом обавештајних служби.
„2017. године спречено је 68 терористичких злочина, укључујући 25 терористичких напада“, истакао је председник.
„Морамо наставити да делујемо једнако активно, користимо офанзивну тактику и стратегију за борбу против тероризма и побољшавамо координациону улогу Националног противтерористичког одбора“, рекао је он.
У борби против тероризма, Русија је била и биће отворена за сарадњу са савезницима и онима који то нису, рекао је Путин и додао да је Русија отворена за сарадњу и „са свим другим земљама, чак и са онима са којима имамо несугласице или противречности у вези са неким међународним питањима“.
„Уверен сам да у борби против тероризма морамо да радимо заједно“, нагласио је руски лидер. 
Путин је, такође, рекао да земља мора бити заштићена од екстремизма који је по својој суштини деструктиван.
Потребно је заштитити људе, пре свега младе људе, од оних који покушавају да заразе друштво агресијом, нетолеранцијом, ксенофобијом и национализмом, додао је он.

О развоју новог оружја

Развој нових врста оружја у Русији води се дуги низ година и одвијао се у тешким условима, рекао је руски председник.
„У обраћању од 1. марта радило се о новим технологијама и системима оружја осмишљених да заштите Русију, обезбеде стратешки паритет, а тиме и повећају међународну безбедност“, истакао је Путин.
„Рад на савременој техници траје дуги низ година, у њему су учествовале хиљаде људи, на стотине конструкторских и научних тимова и индустријских предузећа Русије… Овај рад води се и наставља у тешким условима“, додао је он.
Раније је Путин у свом обраћању Федералној скупштини представио најновије врсте руског оружја, које немају пандана у свету. То су ракетни систем „Сармат“, подводни дронови, нуклеарна крстарећа ракета, ваздушни ракетни систем „Кинџал“, ласерско и хиперсонично оружје.
Прочитајте ОВДЕ какав је то одговор стигао из Пентагона Путину, а на демонстрацију руских ракета?
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Божидар Спасић – Тероризам је тренутно један од најуноснијих послова у свету!
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА