Најновије

СЛУЧАЈ "ГАЂАЊА МИШЕМ": Одбачена кривична пријава посланика СНС против Обрадовића

Прво основно јавно тужилаштво у Београду одбацило кривичну пријаву посланика СНС Александра Мартиновића против лидера Двери Бошка Обрадовића.

Обрадовић и Мартиновић у окрушају (Фото: Јутјуб)

Подсетимо, Мартиновић, који је и председник Административног одбора скупштине Србије, пријаву против Обрадовића поднео је због кривичног дела насилничко понашање јер га је на седници одбора 21. новембра 2017. гађао мишем од лап топа.
Истовремено, тужилаштво је одбацило и контра кривичну пријаву Обрадовића, којом је Мартиновића теретио за кривично дело угрожавање сигурности. 
У саопштењу тужилаштва се напомиње да обојица имају право да уложе приговор на одлуке о одбачају пријава у року од осам дана Вишем јавном тужилаштву у Београду. 
Што се тиче Мартиновићеве пријаве, којој су се придружили посланици Маријан Ристичевић и Марко Атлагић, тужилаштво је након анализа, испитивања посланика који су присуствовали инциденту и увида у снимак догађаја, донело решење којим је пријаве одбацило, јер се, како сматра, у радњама Обрадовића “не остварују сви битни елементи кривичног дела насилничко понашање”. 
У конкретном случају у радњама пријављеног евентуално се остварују елементи кривичних дела увреда и лака телесна повреда, за која се у складу са законом, гоњење предузима по приватној тужби, напоменуло је тужилаштво. 
Поводом Обрадовићеве кривичне пријаве, тужилаштво је донело решење којим је одбачена јер се, како наводи, у радњама Мартиновића не остварују сви битни елементи кривичног дела угрожавање сигурности или било којег другог кривичног дела за које се гони по службеној дужности. 
Тужилаштво је закључило да, имајући у виду целокупан догађај који је претходио изреченим претњама Мартиновића, односно да је он претходно био изложен 
Непримереном и увредљивом понашању Обрадовића, “речи које је изговорио не могу се сматрати претњама које су уперене на живот и тело оштећеног или њему блиског лица, у смислу извршења предметног кривичног дела”. У овом случају, тужилаштво је закључило да се Мартиновићеве речи морају тумачити у контексту одиграног догађаја и непримереног поступања подносиоца пријаве “и могу се сматрати уопштеним и паушалним претњама изреченим у парламентарној расправи на седници Одбора”. 
Инцидент се догодио на седници одбора који је расправљао о новчаном кажњавању посланика због изречених опомена, а Мартиновић је Обрадовићу, коме је раније изречена мера удаљења са седнице Скупштине Србије на 20 дана, изрекао опомену. 
Обрадовићу је опомена изречена зато што је показао плакат на коме је писало "Мајо, покрала си Нови Сад".
Прочитајте ОВДЕ какву то поруку за Вучића дан после изборног дебакла има Бошко Обрадовић?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Погледајте поменути инцидент.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА