Најновије

ЦИВИЛИ СТАВЉАЈУ ТАЧКУ НА "ПОБУНУ": Виоре се сиријске заставе у центрима још неослобођених градова Источне Гуте! (ФОТО/ВИДЕО/МАПА)

Снимци из градова Хамурија и Мисраба, који су се данас појавили на друштвеним мрежама, сведоче да је ослобођење Источне Гуте врло близу.

Сиријска застава у сред Хамурије (Фото: Твитер)

Наиме, у ова два места грађани су искористили смањен притисак џихадиста, који су све своје снаге усмерили на фронт, изашли на улице и развили сиријске заставе у градским центрима.

Активисти који се могу видети на првом снимку из Хамурије, позивају своје суграђане да истакну беле заставе у знак предаје Сиријској арапској армији. На другом снимку, грађани у склоништу, уз коришћење грубих речи, захтевају од џихадиста да напусте Мисрабу и поздрављају надолазеће сиријске трупе: Према наводима локалних активиста, у ова два града већ су у току преговори представника грађана и САА о заједничким акцијама са евакуацију становништва и предају градова без даљих борби. Бројне фотографије које су данас преплавиле друштвене мреже у Сирији, потврђују овакав развој ситуације у Источној Гути:



Како су се, изненада, на истој страни фронта нашле снаге лојалне властима у Дамаску и џихадисти који су под директном контролом Вашингтона, прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Драматични снимци приказују сиријске војнике који спашавају децу која су се нашла под ватром џихадиста у Источној Гути:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА