Најновије

НОЋНА МОРА ЗА НЕПРИЈАТЕЉА: Највеће промене дронови ће изазвати на бојном пољу! Ево ко доминира!

Највеће промене дронови ће изазвати на бојном пољу. Будућност коју смо гледали у научнофантастичним филмовима је стигла. Наиме, још један технолошки корак је потребан, а истраживања су у току, да се направе армије дронова малог обима, који ће бити способни да носе митраљезе или ракете.

Дрон (Фото: Јутјуб)

Опремљени инфрацрвеним и термовизијским камерама, они ће бити на сталном борбеном дежурству и могу да лете сатима, ако не и данима.  
У случају напада друге силе, они ће полетати и кренути у сусрет непријатељу. Помоћу камера лоцираће непријатељске снаге, борбена возила и тенкове, те ће великом ватреном моћи десетковати противника. Због мале видљивости и летења на висини од неколико стотина метара, њихово уништавање биће врло тешко.

Кинези доминирају на тржишту

На глобалном тржишту војних дронова доминирају фирме из САД и Израела. Међутим, на цивилном тржишту доминирају компаније из Кине. Тако само један кинески произвођач има чак 75 процената удела у цивилној продаји дронова. Кинезе прате Французи, који такође виде велику будућност у послу са дроновима. Само у САД постоји више од милион дронова који се свакодневно користе.
Када неки од дронова и буду оборени, ватром са земље или из ваздуха, оператери који се налазе у подземним бункерима удаљеним стотинама, ако не и хиљадама километара од бојишта, аутоматски ће преузимати контролу над следећим дроновима, који ће до тада на аутоматском режиму лебдети у позадини и настављати напад.

Амазон стиже до краја планете

Највећа онлајн фирма за продају Амазон ради на револуционарној идеји. Наиме, они планирају да направе огроман дрон величине фудбалског игралишта. Наиме, идеја је да се конструише дрон који надмашује више пута величине некадашњих цепелина, са огромним складиштеним простором, одакле ће дронови полетати и дистрибуирати наруџбине. То ће се користити за делове Земље где је тешко или мало исплативо да се праве огромна складишта на земљи, а предност је и могућност да се ови мега-дронови померају на локације по потреби.
Тако се број страдалих снага у одбрани своди на минимум, односно не постоје. Док се непријатељска војска пробије кроз ројеве дронова који нападају из свих праваца, претрпеће велике губитке, а тада на сцену ступају конвенционалне снаге са пешадијом, тенковима, артиљеријом и ракетама, да заврше посао.

Од 30 до више хиљада евра

Индустрија дронова је већ доста развијена, а постоји неколико десетина модела. Могуће их је буквално купити и у књижарама. Цене варирају, могуће је мале дронове, без камере, купити за 20-30 евра, па до оних које имају камеру и могуће је пратити снимак преко телефона, који су стотинак евра, до дронова који могу неколико сати да остану у ваздуху и пењу се на велике висине који коштају по више хиљада евра.
Арапи одушевљени српским беспосадним оружјем! Прочитајте ОВДЕ све о томе.
Извор: Вести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Пакистан су још пре шест година терорисали са дроновима.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА