Најновије

ШТА СУ ПРАВЕ А ШТА ЛАЖНЕ ТЕОРИЈЕ ЗАВЕРЕ: Ево шта желе да сакрију причама о ванземаљцима и равној земљи (ВИДЕО)

Шта је ''Дубока држава'', која је позадина такозваних теорија завере и ко заправо стоји иза пљачкашких приватизација у Србији, открива историчар Миодраг Милановић. Mилановић је гостујући у у емисији "Агора" на "Народној телевизији".

Равна земља (Фото: Divulgação)

У емисији је указано да се бројни истраживачи покушавају да се дискредитују тако што им се приписује етикета "теоретичара завере", али да се пласира све више лажних теорија како би се замаглила истина. - Teoријама завере попут оних да се Американци нису спустили на месец, о доласку ванземаљаца и случају Розвел или најновија, кoja се лансира са свих страна, да је земља равна плоча итд... Сва та писања служе да се замагле праве теорије завере - каже Милановић. Као теорије завере које су се показале као истините Милановић наводи договор Черчила и Стаљина о подели утицаја у Европи за која председник САД Рузвелт није знао. То је био тајни договор Британаца и Совјета против Американаца. - Пуно таквих примера има и у Србији, актуелне су бројне спорне приватизације... Знају се подаци али се о томе не пише. То су биле завере политичког врха и страних капиталиста - тврди Милановић. Милановић се осврнуо на неколико економских тема, и посебно истакао неке врло интересантне детаље везане за приватизацију и утицај страног фактора на домаћу економију. Он је у свом излагању скренуо посебну пажњу на пример приватизације суботичке фабрике ''Север'', која је по његовим речима интересантан пример и сликовито показује намере страног капитала, који како оцењује - не бира средства.

Ово се види на пример суботичког Севера, то је била изузетно успешна фабрика са пет хиљада запослених. Чак и у време санкција, која преко својих испостава у Норвешкој извозила је призвода у вредности од 300 милиона долара, на европско и америчко тржиште. Они су познати по производњи разних електро машина, опреме за хидроцентрале, па до електиричних пумпи. Дакле, та фабрика је потпуно опстала све до такозваних демократских промена. А онда је одмах након тога директор ухапшен, наравно под лажним оптужбама да је извршио неку пљачку која никада није доказана. Одмах после тога, у ''Север'' је дошао немачки ''Сименс'', дакле, један картел, једна моћна индустрија из Немачке. Север је био конкуренција ''Сименсу'', односно, страни купци су се одлучивали за Северове производе и турбине а не за Сименсове - зато што је било пуно повољније. ''Сименс'' преузео ''Север'' и оставио хиљаду радника, а четири хиљаде је отпустио.''Сервер'' је очигледно угашен ради  Сименсових интереса, а то се то десило, зато јер је ''Сименс'' корумпирао тадашњи државни врх - оцењује он.  - Ова, али и друге приватизације рађене су по истом моделу, што се види према његовим речима и на примеру дуванске индустрије, која је доживела страховит ударац приватизацијом фабрика дувана и другим шпекулацијама, истиче Милановић. Зашто фармакомафија инсистира на обавезној вакцинацији сазнајте ОВДЕ.
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: Правда/Народна телевизија

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Исповест полицајца који је спасао две девојчице да не почине самоубиство.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА