Најновије

Лука Максимовић о кампањи: Били смо у хаосу, без лове, знао сам да немамо шансе

"Били смо у хаосу и потпуно без лове", кратко је сажео разлог свог неуспеха на изборима Лука Максимовић. На изборима у недељу био је далеко испод цензуса и изгубио је 97.000 гласова у Београду у односу на председничку трку.

Лука Максимовић (Фото: Јутјуб)

- Оне две године раније су биле нешто друго, моменат еуфорије, када све лакше иде. Сада је реална прича и почетак. Какву смо кампању водили, толики смо проценат освојили. Били смо у хаосу, без лове, без инфраструктуре, тек се упознали и кренули. Притисци са једне и друге стране, медијски мрак, саботирање и цензуре, али смо гурали - каже Лука.
Тврди да је од почетка био реалан, али су његови сарадници били убеђени у добар резултат.
- Ја сам знао да нема шансе да се пређе цензус, али су из екипе сви били оптимисти и то ми се свидело. Опет смо имали више од неких дугогодишњих партија, тако да нема потребе за повлачењем - коначни је утисак Луке Максимовића, који је освојио 2,3 одсто гласова, за 0,1 одсто више од ДС.
Маркетиншки стручњак Цвијетин Миливојевић разлог неуспеха ипак не види у наведеним разлозима Максимовића, већ у општој безидејности.
- Три пута је био на изборима. У таквој ситуацији очекује се више. У Младеновцу су били оригинални, а сада понестаје идеја. Заборавили су их људи, јер у међувремену ништа спектакуларно нису урадили и иницирали да остану упамћени. Имали су вишак политичких амбиција са мањком идеја. Он заиста нема политички програм ни оригиналност - оцењује Миливојевић, и подсећа да је он уочи председничких избора тврдио да Прелетачевићева група ради у корист Александра Вучића и да је двоструки резултат последица преливања гласова осталих кандидата, Саше Јанковића и Вука Јеремића.
- Прошле године скупили су 10.000 потписа, што не могу многе јаче политичке странке. Они су то успевали уз помоћ владајуће странке, а то не важи само за Луку Максимовића, него и за још неке кандидате - каже Миливојевић.
Према његовом мишљењу, плагирани су хрватски Живи зид и Мост, али за разлику од њих, листа "Зато што волимо Беловград" није изашла са конкретним идејама.
- На пример, у Хрватској су позвали грађане да не враћају кредите банкама. Треба понудити нешто конкретно, што се заиста тиче великог броја људи, некад и немогуће. Ове године код Максимовића уопште није било ничег занимљивог, као што је то случај са младеновачким изборима, осим мењања имена Огњена Максимовића у Љубиша Прелетачевић Бели у личној карти, што ми је остало у сећању. Читава кампања била је учмала и досадна - каже Миливојевић.
Може да се врати, али тешко...
Он додаје и да је политички препород могућ, али мора да буде заслужен.
- Свако може да се врати у топ форму, као и фудбалери, уколико поседује таленат. Али, морам да признам, Лука Максимовић не изгледа ми као талентован политичар. Можда могу да погрешим као старији човек, за разлику од младих, којима је занимљиво - сматра Миливојевић. У Београду се понављају избори на четири бирачка места. Више о томе читајте ОВДЕ. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лука Максимовић: Нејасно ми је како сад одједном на трећем месту
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА