Најновије

ЖИВАДИН ЈОВАНОВИЋ:"Истина је, варају нас, Запад жели дил у вези са Косовом!"

Дачићева изјава је истина, уверен је некадашњи министар спољних послова Југославије Живадин Јовановић.

Косово (Фото: Јутјуб)

Он истиче да је то тачна дефиниција односа међународне заједнице према Србији по питању Косова и Метохије.
Јовановић каже да водеће западне земље већ дуже време настоје да притисцима, претњама, ласкањима и подмићивањем донацијама и инвестицијама изнуде од Србије признање независности Косова.
Бивши дипломата је рекао да је циљ Међународне заједнице, односно ЕУ и НАТО, да Србија одустане од Резолуције 1244 и од одбране свог суверенитета и територијалног интегритета. 
Међународна заједница лаже председника Александра Вучића и не рачуна ни са каквим компромисом, већ очекују само признање, рекао је шеф српске дипломатије Ивица Дачић, а Јовановић се слаже да је оно што нам раде то да нас варају. 
Јовановић објашњава да међународна заједница користи ЕУ како би Србију увукла у лукаву геополитичку игру прекрајања и успостављања нових граница на Балкану. 
"Запад жели "дил": они нама чланство у ЕУ, ми њима признање нове државе", каже бивши дипломата. 
"Али, то није могуће без пристанка Србије, јер нико други не може да се одрекне Резолуције 1244, која је "Дамоклов мач" над главама креатора међународне политике", наводи Јовановић. 
Уверен је да под притисцима и уценама Међународне заједнице Србија неће потписати правно обавезујући споразум којим би се одрекла КиМ. 
"Ако би се то икада десило, узроковало би гомилање конфликтног потенцијала на Балкану и сукобе веће него што се икада десили", указује саговорник Тањуга. 
Додаје да Србија има историјску шансу и улогу да помогне Западу и ЕУ да еволуирају и напусте политику униполарног поретка из деведесетих што би, каже, подразумевало прихватање Србије као равноправног партнера и важног фактора на Балкану.
Прочитајте ОВДЕ шта је још рекао Ивица Дачић?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Косово је црна рупа и пропали експеримент Европе каже Милован Дрецун.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА