Најновије

МОСКВА ПОСЛАЛА ЛИСТУ: Русија тражи да Британија и Француска одговоре на питања о афери Скрипаљ!

Руско министарство спољних послова упутило је Британији 14, а Француској 10 питања у вези са тровањем агента Сергеја Скрипаља и његове ћерке, на које Москва захтева одговор.

Москва (Фото: Ria)

Питања се фокусирају на укључивање француских истражитеља у истрагу о тровању, а Москва се интересује по ком основу је Француска укључена и који ниво експертизе има.
Москва захтева од Велике Британије да одговори да ли је нервни агенс "новичок" икада развијан и произвођен на територији те државе и да ли га уопште има у њој, наводи се у саопштењу МИП Русије. Москва такође захтева објашњење како је Лондон дошао до закључка да нервни агенс којим су Скрипаљеви отровани потиче из Русије.
Између осталог, Британији се поставља питање и зашто је Француска укључена у истрагу у случају Скрипаљ.
Бивши двоструки шпијун Сергеј Скрипаљ и његова ћерка Јулија отровани су нервним агенсом 4. марта. Он се од тада налази у критичном, али стабилном стању, док је Јулија полако почела да се опоравља. Русија је тражила да јој се, на основу међународног права, дозволи да разговара с Јулијом.
Прочитајте ОВДЕ шта је ујединило Запад у хајци на Русију?
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: Курир/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бoнус видео

Бранка Латиновић и Даница Илић о протеривању дипломата.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА