Најновије

ЈУНКЕР: Без ЕУ, крвави сукоби на Балкану се могу поновити

Ако земље западног Балкана не буду примљене у ЕУ, крвави сукоби из деведесетих година прошлог века могли би се поновити, рекао је Жан-Клод Јункер, председник Европске комисије, у интервјуу за Deutsche Welle.

Јункер (Фото: Јутјуб)

Он је у разговору за овај немачки медиј подсетио да је на Балкану беснео рат након распада Југославије и да су сукоби трајали до краја 20. века.

„Људе унутар ЕУ треба стално подсећати да је Балкан практично на нашем кућном прагу. На Балкану је беснио рат. Ако Балкан не буде имао обећање да ће моћи приступити ЕУ, лако би се могло десити да се конфликт понови“, рекао је Јункер.

 Британски лист „Express“ подсећа и на недавну изјаву Федерике Могерини, високе представнице ЕУ за безбедност и спољне послове, да је место Балкана у ЕУ.

„Врата ЕУ су отворена како за Црну Гору, тако и за цео регион западног Балкана. Желимо заједничку будућност свих у Европи, уједињених у нашој ЕУ. Људи овог региона (западни Балкан) такође желе да виде своју будућност у ЕУ“, рекла је тада Могеринијева. Прочитајте ОВДЕ шта су руски стручњаци установили на месту "хемијског напада" у Сирији. Извор: Независне новине

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

БОНУС ВИДЕО

Како пијани Јункер малтретира Папу
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА