Најновије

"НАЈВЕЋИ ДИЛЕР НА БАЛКАНУ" НЕВИН: Драгослав Космајац ослобођен оптужби!

Бизнисмен Драгослав Космајац ослобођен је данас у Вишем суду оптужби да је двојицу геодета подстрекавао на злоупотребу службеног положаја. Космајац је ослобођен због недостатка доказа, а истом пресудом оптужби су ослобођене и геодете Драги Милидраг и Милан Рапаић.

Драгослав Космајац (Фото: Јутјуб)

Суд је такође укинуо раније изречену меру којом је Космајцу након хапшења 9. новембра 2014. привремено заплењено двадесетак локала у Београду, о којима се старала Дирекција за управљање одузетом имовином.
Ово је првостепена пресуда на коју Више тужилаштво може да уложи жалбу Апелационом суду у Београду.
Космајцу се судило због оптужби да је утицао на другу двојицу оптужених, Милана Рапаића и Драга Милидрага, да на његово име упишу 7,5 ари државног земљишта у Малом Мокром Лугу. Милидраг је био ангажован у приватној фирми која је имала уговор са Републичким геодетским заводом да изради катастар непокретности за општину Звездара, где Космајац живи.
Рапаић, геометар, наводно је посредовао да се Милидраг и Космајац упознају. Тиме је, према наводима оптужнице, држава Србија оштећена за 95.000 евра.
У завршним речима на суђењу Космајцу одбрана је затражила ослобађање, негирала наводе оптужнице и нагласила да поступак никада не би дошао у ову фазу да на оптуженичкој клупи није Космајац. Одбрана тврди да су сви сведоци објаснили да је било на десетине хиљада грешака приликом израде катастра непокретности и да су све исправљене у редовном раду, те да није чуо да је још неко процесуиран због исте ствари као бизнисмен са Звездаре.
Космајчеви адвокати су подсетили на вештачење које је потврдило да земља због које се суди Космајцу никада није ни припадала држави и да им је остало нејасно о каквој штети по државу говоре тужилаштво и правобранилаштво.
Тужилаштво, међутим, сматра да докази потврђују наводе оптужнице да је Космајац утицао да се на његово име незаконито упише земља.
Тужитељка Татјана Секулић, која је завршну реч прочитала у име тужиоца Слободана Нешовића, који је водио предмет, у завршној речи је рекла да су сви изведени докази потврдили наводе оптужнице да је Драго Милидраг узео учешће у комисији која је касније решила да обрише сукориснике са спорне парцеле и упише Космајца као јединог корисника. Она је навела и да су Космајац и Милидраг рекли да се не познају, али да је Милидраг имао Космајчев број телефона уписан у именик као „космонаут“.
- Тужилаштво предлаже да се окривљенима изрекне казна затвора не мања од минималне законске казне и да мера забране напуштања боравишта и јемство остану на снази до правоснажног окончања - рекла је тужитељка.
Драгослав Космајац је, иначе, у фокус јавности доспео 2014. године, када га је на конференцији за новинаре као највећег нарко-дилера на Балкану означио Александар Вучић, тада премијер Србије.
Космајчево име помиње се у Белој књизи криминала, где је повезиван с бројним кривичним делима, премда никада није осуђиван. Након хапшења, Космајац је био и под истрагом за утају пореза, али је та оптужница одбачена.

„Уништено ми је три године живота“

У својој завршној речи Космајац је рекао:
„Захваљујем се суду што ми је дозволио да докажем истину, да докажем да нема кривице. Жао ми је што ми је уништено три и по године живота. Надам се да ће суд донети праведну одлуку“, рекао је он.
Колику казну је тужилаштво Грчке тражило за 9 окривљених од којих је 7 Срба, за убиство Американца на Закинтосу сазнајте ОВДЕ.
Извор: Блиц/Танјуг

Бонус видео

Погледајте снимак хапшења Драгослава Космајца
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА