Најновије

СУТРА ЋЕ БИТИ ИЗРЕЧЕНА ДРУГОСТЕПЕНА ПРЕСУДА У ХАГУ ЛИДЕРУ РАДИКАЛА: Ево шта је поручио и где ће тада бити Шешељ!

Када сутра у 14 сати буде изречена другостепена пресуда Војиславу Шешељу у оном што је остало од Хашког трибунала, у новоформираном механизму кривичних судова у Хагу, лидер радикала ће уживати у поподневној дремки.

др Војислав Шешељ (Фото: СРС)

Како каже, с обзиром да како стари све чешће има еротске снове, можда ће и сањати "тужиоце полуженског рода".
- Сутра у два ћу лепо да спавам, ја сваки дан имам поподневну дремку јер уместо једног радног дана као да имам два радна дана. Не брине ме сутрашња одлука суда, у најлепшем сећању ми је читаво то искуство које је почело пре 15 година. Уживао сам у хашким судницама, растурао сам све пред собом, једном речју, је*о сам им мајку - рекао је у даху председник Српске радикалне странке.
Шешељ додаје да из ове перспективе не би више понављао своју предају Хагу.
- Победио сам их и доста ми је било - закључио је Шешељ.
Од његове предаје 2003. године, прошло је 15 годиина. Суђење лидеру СРС по оптужбама за злочине током рата деведесетих напокон ће добити епилог.
Шешељ је био оптужен да је непосредно извршио, подстицао, помагао и подржавао извршење тих кривичних дела, у оквиру удруженог злочиначког подухвата, са циљем трајног уклањања несрба из тих крајева. Ради се о периоду од августа 1991. до септембра 1993. године.
По три тачке је био оптужен за злочине против човечности (прогон, депортација и нечовечно поступање) и по шест тачака за кршења закона или обичаја ратовања (убиство, мучење и сурово поступање, пљацкање, уништавање верских или сколских објеката...), све то уперено против несрпског становништва у Хрватској, БиХ и Војводини.
Суђење Шешељу је почело тек 2006. године, а обележиле су га различите опструкције: штрајк глађу, тешка болест, ружне речи упућене председавајућем суда, али и сведоцима.
У Првостепеном поступку ослобођен је одговорности пре две године, али се тужилаштво жалило на пресуду.
Шешељ је обећао да ће Сергеју Трифуновићу променити лични опис као некада Николи Баровићу, а због чега је толико љут на познатог глумца сазнајте ОВДЕ.
Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Изрицање првостепене пресуде Војиславу Шешељу у Хагу
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА