Најновије

За убиство Американца на Закинтосу седморици Срба прети доживотан затвор

За седам српских држављана који су међу девет оптужених за убиство американца Бакари Хендерсона на Закинтосу, у оптужници се тражи најстрожа казна доживотног затвора, пише данашња "Политика".

За убиство Американца на Закинтосу седморици Срба прети најстрожа казна (Фото: Фејсбук)

Како пише лист, истрага је установила да је младић умро за 11 секунди од удараца ногом у главу и да један од учесника у кривичном делу није никада идентификован.
Према одлуци већа за прекршаје Закинтоса, та казна се тражи у оптужници на 55 страница за деветорицу учесника у том кривичном делу, а шесторици актера, српских младића, судиће се за "тешко кривично дело убиства без предумишљаја у спокојном психичком стању".
За дело "директног саучесништва у убиству без предумишљаја" ће се судити једном, а преосталој двојици за дело "покушаја убиства".
Грчки медији, како се наводи, и сада као и у јулу 2017, када се убиство у којем су учествовала седморица Срба догодило, ову вест објављују као најважнију, подсећајући на детаље трагичног догађаја испред бара у Лаганасију, преносећи детаље оптужнице и захтев да се актерима продужи притвор уз констатацију да је реч о "једном од најбруталнијих убистава виђеном међу младима".
Истрага је установила да је један од актера имао и "боксер" на руци и да је несрећни младић настрадао одмах, тачније за 11 секунди од једног ударца у главу, а у оптужници је подвучено да су и тада, иако је младић био у несвести, наставили да га ударају несмањеном жестином.
- .... Следе још два ударца ногом у главу које наноси деветооптужени и, на крају, иживљавање над већ мртвим телом са два ударца у главу завршава десети починилац који до сада није идентификован. Истрага је установила да је реч о смеђем младићу од 20 година, висине 180 центиметара у белој блузи и фармеркама који се на снимку види како задаје последње ударце већ мртвом Бакарију. Све у свему, више од 20 удараца ногом у главу - наводи се у оптужници. Према закључку судија на Закинтосу "млади Американац је био нападнут са намером да буде убијен".
Родитељи убијеног Тексашанина који је од детињства маштао о томе да отпутује у Грчку, где је намеравао да трага за идејама за своју модну колекцију, најављују ида ће тражити и компензацију, а информација о почетку суђења за сада нема. Форензичар тврди да је Јелена мртва довезена и бачена у канал. Више о томе читајтеОВДЕ.
Извор: Политика
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА