Најновије

ТЕРОРИСТИЧКЕ КАМПОВЕ У БиХ ПРЕДВОДИ ЈЕДАН ОД ВОЂА ''НУСРА ФРОНТА'': Интерпол га не ставља на црвену потерницу

Стручњак за борбу против тероризма Џевад Галијашевић рекао је да у БиХ и даље постоје структуре које не желе озбиљну борбу против тероризма, већ повременим хапшењима само умирују међународну јавност да се нешто у том смислу ради.

Поново прете (Фото: Јутјуб)

Он је истакао да јучерашње хапшење двадесетосмогодишњег Максима Божића, који је користио и имена Мирза Градашчевић и Ебу Мухамед, показатељ да промена на челу Ударне групе за борбу против тероризма, коју сада води вршилац дужности главног тужиоца БиХ, даје одређене резултате, али да није реч о озбиљном обрачуну са тероризмом. Он је поручио да обрачун мора бити озбиљан ако се заиста жели борити против тероризма, а не „повременим хапшењима заведене деце“ умиривати и лагати међународну јавност. „Јучерашње хапшење показује колико је радикална исламистичка идеологија опасна по младе људе, чак и ако су рођени у хришћанским породицама, односно да могу бити заведени, злоупотребљени и спремни на терористичке акције“, казао је Галијашевић и нагласио: „Говорити о јучерашњем хапшењу, а не говорити о улози Горње Маоче у тероризму, терористичкој претњи, слању џихад ратника у Сирију, везама са бечком вехабијском и терористичком централом, о Нусрету Имамовићу – значи ствари остављати онакве какве јесу“.

За Имамовићем само плава Интерполова потерница

„Горња Маоча је терористички камп Ал каиде и ‘Нусра фронта’. Творац и организатор овог кампа је Нусрет Имамовић, човек који се налази на најновијој консолидованој листи Савета безбједности УН као један од главних терористичких вођа у ‘Нусра фронту'“, напоменуо је Галијашевић. Он је истакао да се на тој листи види да је БиХ дала Имамовићу два пасоша и да је за њим расписала само плаву Интерполову објаву, што је преседан. „Имамовић је већ три или четири године један од вођа ‘Нусра фронта’ у Сирији, а за њим немамо црвену Интерполову потерницу. На плавој објави, која не подразумева хапшења, привођења нити репресивне мере, немамо ни његову фотографију. Ми варамо у међународној сарадњи са Интерполом и са партнерима из других земаља, прикривамо његов стварни идентитет и зато је добио два пасоша“, истакао је Галијашевић. Он је указао да БиХ нема ниједну акцију која би спрачила финансирање тероризма или „прање новца“ због финансирања терористичке активности. Галијашевић је истакао да је у борби против тероризма прво потребно препознати радикалну исламистичку идеологију као носиоца терористиче претње, као и онемогућити финансирање таквих активности. Он је закључио да у БиХ постоје и портали који рекламирају Ал каиду, „Нусра фронт“ и „Исламску државу“. Шта Руси кажу о информацији да је Асад евакуисан из Сирије, сазнајте ОВДЕ. Извор: ИН4С/СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

У Сарајеву успостављен оперативни и командни центар Исламске државе?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА