Најновије

ИСПОВЕСТ МИРОСЛАВА МИШКОВИЋА: Како ме је слагао Томислав Николић!

Бизнисмен Мирослав Мишковић објавио је у аутобиографији како су изгледали последњи дани пре хапшења, ко га је назвао и најавио шта му се спрема за свега два дана, као и шта је тада значила шифра "Дођите да гледамо Лигу шампиона".

Мирослав Мишковић (Фото: Јутјуб)

"Два дана пред хапшење телефоном ме је позвала Марија Десивојевић Цветковић, потпредседница Делте за стратегију и развој. Обратио јој се један пријатељ и рекао јој како ће "Мишковић бити ухапшен у року од три дана". И Марија ме је позвала исте вечери. То није био уобичајен позив, јер сарадници ме никад не зову увече.

Посебно је њено питање звучало необично: "Можете ли да дођете код мене да гледамо Лигу шампиона?" Марија живи близу мене, на неких стотинак метара, али она зна да ја са својим сарадницима не гледам утакмице Лиге шампиона. Схватио сам да блефира, јер је хтела да буде сигурна за случај да неко прислушкује наш разговор. "Долазим", рекао сам и за који минут био код ње. Рекла ми је како је све готово, како ћу сигурно бити ухапшен и како се још само размишља о томе који је дан најпогоднији да медији објаве ту вест. Вест ће сигурно бити ударна, открива Мишковић у својој књизи "Ја, тајкун", чије делове преноси Недељник.

Како Мишковић истиче, ни тада није био убеђен у то што је јавио Маријин пријатељ.

 "Рекао сам јој: "Немој, молим те, да се секираш, то не може да се деси."

Почетком децембра, непосредно пред хапшење, Марија, затим Дејан Јеремић, потпредседник Делте задужен за оперативне послове, и ја отишли смо у Москву да обиђемо градилиште на коме смо заједно са мојим пријатељем Браниславом Грујићем подизали велико стамбено насеље, и договоримо детаље око извоза српске хране на руско тржиште.

Последњег дана нашег боравка тамо зазвонио ми је мобилни телефон. Звао је Томислав Николић. Пошто су увелико колале приче да ћу бити ухапшен, нашалио сам се и питао га откуд му храброст да позове мене, државног непријатеља број један. Одговорио ми је овако: "Увек могу да те позовем. Зашто не бих могао, ја знам да ти све радиш поштено." Казао сам му да сам у Русији и да се управо тог дана враћам у Србију.

 "Видиш, прича се да ће ме ухапсити", додао сам. Рекао је дословце: "Тебе не могу да хапсе. Нема разлога." Био је у праву само у другом делу своје изјаве. У првом, није говорио истину, као ни многи други политичари, пре и после њега", навео је Мишковић. Прочитајте ОВДЕ Дачићеву изјаву о притиску западних земаља да Србија призна Косово.  
Извор: Недељник

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

БОНУС ВИДЕО

Лазански о паду српског војног авиона и најновијим дешавањима у Сирији
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА