Најновије

ДАЧИЋ: Без Србије нема доброг решења за проблеме у региону, спремни смо за компромис

БЕОГРАД - Импонује интересовање и свест западних званичника да без Србије нема доброг решења за проблеме у региону, каже шеф српске дипломатије Ивица Дачић и додаје је дипломатска активност Србије усмерена да се пронађе трајно решење проблема КиМ.

Дачић (Фото: Јутјуб)

"Сви састанци који су били и који ће бити су веома важни као припрема терена за неко могуће трајно решење за КиМ. Србија је спремна на компромис и низ веома важних корака смо учинили", рекао је Дачић за ТВ Прва коментаришући посету председника Србије Александра Вучића Немачкој.
Он је рекао да му је шеф француске дипломатије Жан Ив ле Дријан рекао да се диви вољи и спремности Србије да много улаже како би се дошло до трајног решења. "Без Француске и Немачке тешко да се са европским партнерима може испреговарати решење", рекао је Дачић.
Говорећи о Заједници српских општина Дачић каже да је веома важно видети како ти званичници реагују на дешавања око ЗСО.
"Чак је и Карл Билт исмејао став тима Могерини да ће тек сада кренути у припреме за ЗСО, пет година касније. Поздрављамо ту жељу да се крене са мртве тачке, чак ни у најтежим тренуцима нисмо рекли прекидамо дијалог, рекао је министар.
Он је додао да је ЗСО кључни тест за Приштину и ЕУ".
На питање о изјавама косовских и европских званицника да ЗСО треба формирати на основу косовских закона, Дачић каже да је то "вештачка дилема".
- Када се нешто договори на неком међународном нивоу, онда се не гледа да ли је по законима, већ се ти закони усклађују са тиме што је договорено. Приштина би требало да усклади све своје прописе да буду у складу са ЗСО - навео је Дачић.
Шта је Захарова рекла о пресуди Шешељу прочитајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг, Прва

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Састанак министра Дачића са МСП Француске
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА