Најновије

УНУК МИЛУНКЕ САВИЋ: Историчари ми замерају, али ово је права истина о мојој баби хероју (ВИДЕО)

Гост у новој епизоди емисије "Форум" која се реализује у сарадњи портала Правда и Народне телевизије био је др Ђорђе Минков унук српског хероја Милунке Савић. Др Минков је директор Високе струковне школе "Проф. др Радимир Бојковић", у емисији говори о одрастању уз бабу хероја, у чему се раликују приче које му је баба причала од оних које званична историја бележи, али и о послетарном животу Милунке Савић.

Ђорђе Минков и Милунка Савић (Фото: Јутјуб)

Минков је испричао препричао неке од прича које му је бака причала па и како је заробила групу бугарских војника. Према причи коју му је причала баба, она је залутала грешком у бугарски ров а када је схватила где се налази, пре него се разданило бацила је бомбу и натерала Бугаре да са подигунутим рукама пређу у српски ров. Он је испричао да Милунка није дозволила да Бугари буду стрељани.

Минков је рекао да му историчари замерају што говори о њеним причама које се разлику од званичне историје. Минков каже да историчари нису у праву и да је Милунка већи херој у истинитим причама  него у оним које су историчари "улепшали". Oн каже да је велика заблуда јавности да је Милунка била несрећна својим животом, али да је права истина да је она била срећна и волела Србију и да је зато одбила понуду Француске да јој дају палату и пензију али да се пресели у ту земљу. Погледајте цело сведочење Ђорђа Минкова о својој баки:  Интервју са Ањом Алач у предходној емисији "Форум" погледајте ОВДЕ. Извор: Правда/Narodna.tv

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Иван Миљковић прича како је пронашао брата близанца кога су украли и продали Шиптарима.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА