Најновије

ЗАХАРОВА: Покушај искључивања Русије из СБ УН води потпуној деконструквији односа у свету

Идеја да се Русија искључи из Савета безбедности УН апсолутно је безумна и са собом носи опасност потпуне деконструкције система међународних односа, упозорила је у име свог државног врха Марија Захарова.

Захарова (Фото: РИА)

Портпаролка руске дипломатије притом је указала:
„Иза те идеје се крије постављени задатак да се растури цео систем међународних односа и да се свет прекроји према хегемонији једне или две државе, односно групе држава, и да све води један политички лидер или једна земља. Само у име овога се могу пласирати такве идеје. Нека то и кажу“.  
Додала је да су такве иницијативе и замисли потпуно безумље и у светлу процедура у складу са којима функционишу Уједињене нације, а такође и у светлу циљева ради којих су УН формиране.
Захарова је посебно нагласила:
„Није Савет безбедности УН створен да би се у њему пријатељи дружили. Тамо за преговарачким столом седе људи који, по правили, имају велике замерке једни на рачун других. Таква структура и јесте неопходна за превладавање противречја до којих неизбежно долати међу великим силама“.
Захарова је још додала и закључила:
„Управо зато механизам Савета безбедности УН и функционише тако да да никада не би могла једна земља, или група земаља – ма како богатих и моћних – да узурпира власт сконцентрисану у СБ УН“.
Шта је Захарова рекла о пресуди Шешељу прочитајте ОВДЕ.
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Закувава се! Хоће ли бити сукоба УСА и Русије у Сирији
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА