Најновије

ПОЧЕЛО ЈЕ!ТРАМП НАРЕДИО НАПАД: САД и савезници напали Сирију,ориле се експлозије у Дамаску;стигао одговор Русије!(ФОТО/ВИДЕО)

Сједињене Државе, заједно са Француском и Великим Британијом започеле су војну операцију против Сирије.

САД и савезници напали Сирију (Фото: Јутјуб)

Амерички председник Доналд Трамп наредио нападе на Сирију, одмах затим, почела заједничка акција САД, Велике Британије и Француске.
- Наредио сам оружаним снагама САД да почну прецизне нападе на мете повезане са арсеналом хемијског наоружања сиријског диктатора Башара ел Асада - рекао је Трамп.
Трамп је рекао да су напади покренути у сарадњи са Великом Британијом и Француском као "снажно средство одвраћања од производње, ширења и употребе хемијског оружја".
- Заједнички одговор Америке, Британије и Француске на злочине укључује све инструменте наше националне моћи: војну, економску и дипломатску - рекао је амерички председник, наводећи да ц́е акција трајати све док "сиријски режим не престане да користи хемијско наоружање".
Би-Би-Си јавља да се чују експлозије у околини Дамаска.

Реакција Русије

За напад на Сирију су одговорне САД, Велика британија и Француска, рекао је амбасадор Русије у САД Анатолиј Антонов. Он је обећао да то неће остати без последица.
„Оправдали су се наши страхови. Нису чули наша упозорења. Реализује се раније планирани сценарио. Опет нам прете. Упозоравали смо да такве акције неће остати без последица. За све су одговорни Вашингтон, Лондон и Париз", наводи се у саопштењу амбасаде Русије.
Шеф дипломатске мисије је навео да су „испади на рачун Русије недопустиви“.
„САД које поседују највећи арсенал хемисјког оружја немају морално право да оптужују друге земље", навео је Антонов. Снимак обарања једне од америчких ракета од стране војске Сирије погледајте ОВДЕ. На небу изнад сиријских провинција Идлиб и Хама примећени су ирански војни транспортни авион ЛокхидС-130 Херкулес и руски авион за даљинску радиолокацију А-50. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Србија данас/Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Доналд Трамп објашњава напад на Сирију
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА