Најновије

ПОВОДОМ НАПАДА АМЕРИКЕ И ЊЕНИХ САВЕЗНИКА НА СИРИЈУ ОГЛАСИО СЕ И ВУЧИЋ: Ми смо мала земља, не треба да се мешамо

Председник Србије Александар Вучић је коментаришући нападе САД, Велике Британије и Француске у Сирији рекао да то за "нас представља болно подсећање на период кроз који смо прошли".

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

- Ми смо мала земља, не треба да се мешамо - рекао је Вучић за РТС.
- Политика војне неутралности је једина политика коју можемо да водимо јер бити на страни јачег, не мора да значи да смо на страни морала и правде - рекао је Вучић за РТС.
Председник је рекао да је политика коју је Србија установила о војној неутралности таква да разумемо своје место у свету.
- Ми смо бројчано мала земља, морамо са свима да разговарамо и да имамо партнерски и пријатељски однос - рекао је Вучић.
Председник је истакао и да удари који су синоћ спроведени показују и да живимо у свету који је прожет страховитим сукобима.
Вучић каже да се због војних и политичких интереса зачас могу створити кризна жаришта.
- Интереси и разорна моћ свих страна су ужасно велики. Наше је да извучемо поуке и земљу позиционирамо на добар начин и да обезбедимо сигурност за наше грађане. Морамо да будемо тихи и радимо на економском напретку - каже председник Србије.
Он додаје да све што се данас дешава показује колико је важно да разумемо да мир и стабилност нису нешто што је заувек дато и да их данас имате, сутра не.
- Имамо у послењих 25 година највећи тренд раста, али не можемо да се вратимо на 1989. годину, што показује колико смо година уназад враћени. Важно је показати опрез, смиреност и одговорност и чини ми се да људи данас много боље разумеју моје речи од јуче - мир и стабилност по сваку цену - поручује председник.
Истиче да је према речима Бојка Борисова, Кина мудром политиком пригрлила Ким Џонг Уна и избегла опасност.
- Кинези су успели у томе, јер се понашају мудро и паметно. Немачка такође води мудру политку, али за нас је важно да смо сви разумели како разарајуће последице могу бити било каквог сукоба. Важно је да инсистирамо на томе и да нам најбоље речи буду Сименс, фабрике, нове инвестиције, да се радујемо бољем животу и да разумемо да не може да буде све по нашем - каже Вучић за РТС.
Захваљује Србима на Космету што није дошло до сукоба 26. марта.
- Један метак да је опалио ко зна шта би данас било. Захваљујем Србима што до тога није дошло али то показује колико је све крхко и задовољан сам што смо успели брзо да разговарамо са француским министром спољних послова и са Ангелом Меркел која је ствари на Балкану разумела и чисто дефинисала - додаје Вучић.
Каже да је важно да се настави са новим пројектима, са изградњом станова за војску, полицију.
- Морамо да будемо тихи и радимо на економском напретку али да јачамо наше безбедносне снаге и да будемо спремни себе да заштитимо. Морамо својом паметном политиком ићи у економски бољитак - закључује Вучић.
Која је прва реакција Владимира Путина на напад на Сирију Америке и њених савезника погледајте ОВДЕ.
Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте интервју који је Башар ел Асад дао за српске медије Мирославу Лазанском
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА