Најновије

ПУТИН ОЧЕКУЈЕ СЛЕДЕЋИ УДАР: Руси тестирају ракету која може да заустави комплетно оружје САД (ВИДЕО)

Путин тестира антисателитску ракету која може обрисати америчку навигациону, комуникациону и обавештајну технологију.

Илустрација (Фото: kremlin.ru)

-Речено је да се пробни лет “Нудола“ догодио у објетку Плесецк северно од Москве
-Познато као ПЛ19, речено је да је оно лансирано са свог транспортера
-Стручњаци кажу да је њен главни задатак да изађе из атмосфере Земље и погоди велике објекте
-Али руски извештаји су инсистирали на томе да је ракета ту да обезбеди “одбрану дугог домета“.
Русија је завршила најновији тест своје нове антисателитске ракете која је способна да обрише кључну америчку навигациону, комуникациону и обавештајну технологију у орбити.
Верује се да је шести пробни лет “Нудола“ обављен у Космодрому Плесецк, 800 км сверно од руске престонице, Москве, 26. марта.
Речено је да је овом приликом ово оружје, познато као ПЛ19, лансирано са свог  транспортера, што указује на велики корак у њеном развоју.
У прошлости је овај пројекат чуван у тајности, али су руски државни извештаји инсистирали да је Нудол намењена за одбрамбене сврхе, описујући је као “нову руску ракетну одбрану дугог домета.“
Међутим, стручњаци кажу да је главни задатак ове пресретачке ракете да убрза излазак из Земљине атмосфере и удари велике објекте, користећи кинетичку енергију.
Она је стигла у време кад Русија наставља да модернизује свој стратешки арсенал под председником Владимиром Путином.
Извештај одбрамбене обавештајне агенције Конгресу у фебруару 2015. године каже: “Војна доктрина Русије наглашава свемирску одбрану као виталну компоненту своје националне одбране.“
“Руски лидери отворено тврде да руске оружане снаге имају антисателитско оружје и да спроводе антисателитско истраживање.“
Прво успешно пробно лансирање Нудола је било крајем 2015. године, у склопу таласа кинетичих пресретачких система следеће генерације које Русија тренутно развија, преноси The Diplomat.
Након претходног теста 2016. године, бивши званичник Пентагона Марк Шнајдер је упозорио да би последице антисателитског напада на САД могле бити разарајуће.
“Губитак ГПС смерница због антисателитског напада би уништио значајан део наше способности за испоруку прецизног оружја и у суштини све наше способности за отпор,“ рекао је он за The Washington Free Beacon.
Потпуковних ваздухопловних снага Дејвид Бак, командант Заједничке функционалне команде за свемир, исте године је рекао да “Русија америчку зависност од свемира види као рањивост, и они предузимају свесне акције да ојачају своје контрасвемирске могућности.“
Дошло је до тога да је Русија пробно лансирала нову П-500 Базалт ракету – турбо џет, суперсонично оружје које може путовати брзином већом од 2.900 км/ч.
Овај видео такође показује да је ракета испаљена са ракетне крстарице Маршал Устинов на мору.
Погледајте ОВДЕ суперхероја Сирије, поручника Хасана који је оборио 16 америчких томахавка.
Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА