Најновије

СКИДА КИЛОГРАМЕ, ВРАЋА ЗДРАВЉЕ: Због ове исхране Моника Белучи изгледа савршено у 53. години!

Ова дијета не захтева одлазак под нож нити изгладњивање, а обећава да ће тело доживети промену као да сте били на липосукцији. Моника Белучи и Џенифер Анистон су звезде које практикују ову исхрану.

Илустрација (Фото: pixabay.com)

Као што објашњава Кенан Мандра, нутрициониста из компаније "International Health"  који је и усавршио овај дијетални програм за здраво и брзо мршављење - ова исхрана нема никакве везе с хируршком липосукцијом.
Њен једини циљ је брзо и ефективно топљење масноћа у телу.

Како се то постиже?

Програм је врло једноставан, како истиче Мандра - ми морамо да се вратимо храни коју су јели наши преци. Међу осталом, то су природне масти животињског и биљног порекла. Масти, протеини и аминокиселине.
У овој дијети нема изгладњивања, али има скидања омиљених намирница са свакодневних листа исхране. За почетак,угљени хидрати су непожељни. Сви смо луди за њима, али ако желите да престанете да нагомилавате масне наслаге на телу, они једноставно морају напоље из кухиње!
Такође, заборавите на непријатеља број један - шећер. Он се налази у намирницама и за које никад не бисте помислили да га садрже – попут концентрата парадајза на пример. Да ли сте знали да одређен део нутриционистичких стручњака заговара тезу да би се на храну која садржи шећер морало да се ставља упозорење? Не говори ли нам то довољно о њему? У овој дијети шећер морате да заборавите.
Метаболизам мора да почне да троши свој извор масноће као извор енергије, а не као до сада када смо као главне изворе енергије користили управо шећер.
Енергија добијена из шећера много је краткотрајнија него она коју добијамо из сопствених залиха масти. Он нас брзо диже, али нас и брзо спушта, па га морамо поново узети, јако брзо. То је та зависност од шећера, која је слична свакој другој зависности. И не чини нам добро. Прочитајте састав на омиљеној кутији муслија или корнфлекса који једете ујутро. Количина шећера с којом шокирате организам одмах ујутро могла би вам завртети главу.
Кенан Мандра такође истиче други проблем данашње исхране, а то је хормонална неравнотежа, која је увелико задужна за прекомерно дебљање.
Због хормоналног дисбаланса долази до таложења масти, а примарни извор енергије постаје управо шећер. Данашње намирнице препуне су вештачких боја, заслађивача и адитива, а сви они увелико доприносе хормоналном поремећају.
Ако узмемо у обзир, да наши преци нису имали појма што значе вештачке боје или адитиви, можемо да разумемо да су нам такви састојци у намирницама итекако сувишна ставка. Ова дијета није опасна по здравље, нити је једна од оних с јојо ефектом. Задатак ове дијете је да кроз 14 дана, тело користи залихе масноћа у организму, и врати хормонални баланс организма. Као и код сваке дијете или, сваког наума, и у овом случају најбитнији је наум у нама, односно – морамо сами рационализовати ствари које су добре и ствари које су лоше по нас и наше здравље. Једном када освестимо колико вештачки створених састојака стављамо у себе, лакше ће нам бити да одржимо фокус на здравље. Други пут када узмете гумене бомбоне у руке, помислите – стварно желим у себе да унесем нешто што је вештачки створено? Зар ће стварно то бити извор моје енергије?
Намирнице које су пожељне и допуштене у овој 'здравој' дијети су воће (свеже и без заслађивача), месо (свеже црвено, риба и пилеће/ћуреће месо), млечни производи (немасно млеко и јогурт, млади сир, сир од обраног млека), житарице (пиринач, интегралне житарице, јечам), пића (вода, незаслађени, свежи сокови од воћа и поврћа, чајеви без заслађивача…)
Намирнице које прецртате за своје добро су воћни сирупи, зашећерени џемови и мармеладе, воћни сокови (купљени, и са шећером), масни јогурт, масно млеко, шлаг и слатка павлака, месо које је сушено (месни наресци), бело и сојино брашно и производи направљени од њих, и сва алкохолна пића, кафе и газирани напици.
Али, као и са сваком дијетом, немојте да се залећете у непознато, јер не можете да знате у којем је стању ваш организам, док вам то не каже доктор или стручњак за исхрану. Саветујте се са стручњаком, нека он осмисли програм дијете који је за ваше тело најоптималнији, како би резултати били што ефектнији. И запамтите, није поента дијете да смршате нагло и брзо само како би ово лето изгледали фит и мршаво. Поента дијете је да промените начин исхране и устаљене навике, како би могли да водите здрав живот. А тело ће вас ионако природно пратити у том науму. Овај смути смањује апетит и одличан је партнер у скидању килограма. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Стил

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Најтраженија дијета у 2017: За седам дана скида 7 килограма!
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА