Најновије

СТЕФАНОВИЋ У СКУПШТИНИ СРБИЈЕ: Србија неће увести санкције Русији, нити ће признати независност Косова!

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас, током разматрања амандмана на Предлог закона о планском систему Србије, да Србија неће увести санкције Русији, нити ће признати независност Косова и Метохије.

Небојша Стефановић (Фото: Јутјуб)

“Захваљујући Александру Вучићу, који је то више пута рекао, нити ова Влада, нити ова држава, не уводи санкције Руској Федерацији“, рекао је Стефановић и додао да Вучић има политичку снагу да може да одлучи тако нешто, свестан последица.

И не пада нам на памет да признамо независност Косова и Метохије, истакао је Стефановић за скупштинском говорницом, одговарајући на замерке посланика Српске радикалне странке (СРС).

Посланик СРС Никола Савић је, образлажући амандман, рекао да радикали упозоравају власт да је пут у Европску унију пут у пропаст и да су тамо углавном наши непријатељи, који нам не мисле и нису нам кроз историју учинили ништа добро.

Он је рекао да су неке италијанске фирме, које су добиле субвенције, кад им је истекао уговор са Владом напустиле или се спремају да напусте тржиште Србије и производњу и оценио да ће то урадити све фирме када процене да је то њихов интерес.

Савић је навео да Србија даје огромне субвенције страним фирмама за отварање радних места, као и да би те субвенције могле да се искористе на много кориснији нацин за градане Србије.

Он је рекао да забрињава то што већина вреднијих уговора није транспарентна и као пример навео “Фијат”, као и француску фирму која је купила Аеродром “Никола Тесла”.

“Не дао Бог да додемо у ситуацију да ова Влада призна Косово и уведе санкције Русији. Када доде тај тренутак, а полако се тај маневарски простор сужава, онда ћемо видети колико су исплативе те инвестиције и колико ће у тој ситуацији остати радних места”, оценио је Савић.

Стефановић је рекао да је у последње четири године број запослених повећан за 170.000.

“Исплативост смо постигли после 14 месеца. Те субвенције држава даје да привуче инвеститора. Од 14 месеца у производњи имате чисту зараду, јер обим пореза, различитих доприноса и свега што те компаније плаћају превазилази све оно што је држава дала. У 15 месецу имамо чист интерес”, рекао је Стефановић.

Он је рекао да Србија значајно напредује и постиже резултате у инвестицијама што је добро за грађане.

Стефановић је рекао да ће, уколико не дајемо субвенције, стране фирме отићи у Бугарску, Македонију тамо где се дају субвенције.

“Хоћемо да се запошљавају људи из наше земље.Постигли смо економски модел који то омогућује. Имамо раст БДП, смањење јавног дуга”, истакао је он.

Он је рекао да Аеродром “Никола Тесла” није продат, већ да се ради о концесији и да “остаје у рукама Србије”.

Стефановић је, коментаришући Савицеве наводе да су у ЕУ углавном наши непријатељи, упитао да ли би људи који су запослени у Сименсу требало да напусте радна места зато што је инвеститор из ЕУ. Погледајте ОВДЕ шта је Шешељ на Конференцији за новинаре говорио о нападу американаца на Сирију. Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

БОНУС ВИДЕО

Небојша Стефановић вежба у теретани
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА