Најновије

БРИТАНСКИ МЕДИЈИ У ПАНИЦИ: Немојте да вас завара што Путин није наредио бомбардовање, ево за колико би разбио НАТО

Руски председник Владимир Путин способан је да са својом моћном армијом разбије НАТО у парампарчад за само 60 сати, истичу британски медији.

Путин у Сирији (Фото: РИА)

Ово је објављено само неколико сати пре него што је шеф Кремља лично запретио Западу да ће изазвати хаос у међународним односима ако само још једном нападну Сирију.
"Ако би дошло до застрашујућег сукоба Америке и Русије, Москва би могла да заврши посао за око 60 сати, пишу британски медији позивајући се на изјаве војних стручњака који тврде да је НАТО и даље веома слаб на границама Руске Федерације, док та сила, с друге стране, поседује чак седам моћних армија на том простору.
Путин је тренутно у озбиљној предности када су у питању краткотрајни сукоби, па не треба узимати здраво за готово то што он није наредио непосредан одговор на акције Америке, Британије и Француске на територији Сирије.
У стратешком смислу постоји озбиљна сумња да је Русија спремна да у веома кратком временском периоду упадне у престонице најважнијих чланица НАТО на тлу Европе и да не би било адекватне одбране, наводе британски медији, што је Путин донекле потврдио.

Бројни аналитичари навели су да је амерички председник Доналд Трамп коначну одлуку о покретању удара на Сирију донео онда када су јавности обелодањени детаљи књиге бившег директора ФБИ Џејмса Комија у којој је потврђено како је шеф Беле куће 2003. имао сексуалне односе са проституткама, као и да Руси поседују видео-записе тих оргија.
Добри познаваоци међународних односа верују како је то могла да буде кап која је прелила чашу када је у питању америчка акција на сиријске мете, а све с циљем да се пажња јавности скрене са скандала који се очекивао после објављивања Комијеве књиге "Виша лојалност: Истина, лажи и вођство".
Она, иначе, излази у продају у САД у уторак, а очекује се да у њој Коми, ког је Трамп прошле године изненада отпустио, открије још много пикантерија из живота шефа САД. Руси произвели нове епохалне бродове. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Дејли стар

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Путин и Асад: Сирија је сачувана! Где је Нато сада?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА