Најновије

Колинда хоће да прогласи ванредно стање: Хрватска нема више времена!

Председница Колинда Грабар Китаровић изјавила је данас у Шибенику да Хрватска више нема времена и да јој је потребан конкретан акциони план, са фокусом на развој и егзистенцијалне проблеме, те позвала Сабор и владу се позабаве овим питањима.

Колинда Грабар Китаровић (Фото: Јутјуб)

- Као и цела Хрватска и ова жупанија бележи раст, али то није доста. Млади нам одлазе из Хрватске, а кад сам изјавила да смо у ванредном демографском стању рекли су да претерујем. Влада је због Агрокора покренула ванредне мере и то треба похвалити, али из Хрватске је прошле године иселило 80.000 људи (од тога 40.000 у Немачку). Зар то нису ванредне мере - запитала је Китаровић.
- Треба нам конкретан акциони план и зато позивам и Сабор и владу да се посвете овом питању. Такође, треба се посветити и децентрализацији јер није исто живети у Загребу и Кијеву. Требају нам веће плате и стандард, а ту држава мора да направи своје. Кад говоримо о достојанственом животу треба споменути и 300.000 блокираних грађана и крајње је време за нови закон о извршењу - рекла је Китаровић, која је по 15 пут преместила свој кабинет, овог пута у Шибеник.
Према њеним речима, проблеми нису мали, али она је, каже, оптимистична и верује да се могу решити.
- Треба нам одлучности и морамо ставити фокус коначно на развој и егзистенцијална питања. Наша држава пружа бројне могућности, а наша је одговорност да их искористимо - закључила је председница.
Како пише Јутарњи лист, Грабар Китаровић ће унаредна три дана 'столовати' у Шибенику, родном граду свог супруга Јакова. 
Током три дана она ће поред Шибеника и Книна, посетити и бројна друга места и острва у шибенско-книнској жупанији.
- Радујем се што ћу три дана провести у овој предивној жупанији познатој по својим природним лепотама. Ова жупанија има и саобраћајну важност, што смо добро спознали и у Домовинском рату и зато осећамо дубоку захвалност за све што су шибенски бранитељи направили за домовину - рекла је Китаровић.
Погледајте ОВДЕ узнемирујући видео из Хрватске.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Хрватска, каква је некад била.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА