Најновије

ПОКРЕНУТА ПЕТИЦИЈА: Оливеру Ивановићу - улица!

Грађанска иницијатива ГИ СДП од данас покреће петицију да се Сутјеска улица у Косовској Митровици назове по њиховом лидеру Оливеру Ивановићу који је ту и убијен пре три месеца. Друга опција је да Ивановићево име понесе пешачка зона.

Оливер Ивановић (Фото: Јутјуб)

Његове страначке колеге из ГИ СДП овако објашњавају зашто се у предлогу наводи управо пешачка зона у Митровици:
- Да тај део града 1999. није одбрањен, не би било ни Срба на северу Космета. Оливер је са групом храбрих и неустрашивих људи организовао одбрану севера, који је трн у оку и Албанцима и међународној заједници.
Поводом три месеца од атентата, страначке колеге, али и многобројни пријатељи и рођаци, окупили су се у понедељак на месту на ком је са шест хитаца из хеклера убијен Оливер Ивановић.
- Стичемо утисак да се враћамо на почетак. Наше је питање без одговора: шта је радило два месеца Тужилаштво у Митровици? Видећемо шта ће урадити Специјално тужилаштво у Приштини, али нисмо оптимистични. Сва обећања остала су мртво слово на папиру - рекла је заменица председника ГИ СДП Ксенија Божовић.
Иначе насмејани лик Ивановића, у виду графита, украсио је у понедељак многе зидове у северној Косовској Митровици, Приштини, Грачаници, Нишу, Крушевцу, Новом Саду, Београду, Ужицу, Чачку...
Како је Рамуш Харадинај признао злочине погледајте ОВДЕ.
Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Сахрана Оливера Ивановића
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА