Најновије

ПРВИ РУСКИ ОБАВЕШТАЈАЦ УПОЗОРАВА: Вучићу, спремају вам хаос и нови Мајдан

Директор спољнообавештајне службе Русије (СВР) Сергеј Наришкин састао се са председником Србије Александром Вучићем, а у фокусу разговора били су актуелни међународни проблеми и потреба поштовања међународних закона у регионалним конфликтима, саопштио је шеф прес службе СВР Сергеј Иванов.

Наришкин са Вучићем (Фото: Званични сајт председника Србије)

- Разговори су били фокусирани на питања међународних односа, као и на тренутне међународне проблеме. Стране су истакле потребу поштовања норми међународних закона када је реч о решавању растућих регионалних конфликата и истакнута је руска и српска позиција о потреби стриктног извршавања Повеље УН свих држава те међународне организације - пренео је Иванов.
О детаљима састанка, осим саопштења, званичних података није било, међутим дипломатски извори наводе да су српском шефу државе предочене информације и сазнања руских обавештајаца да Запад припрема нови талас уцена и претњи уколико се Србија не дистанцира од Москве и не уведе санкције Русији.
О могућностима изазивања нереда по сценарију крвавог украјинског Мајдана, у ком је Америка имала пресудну улогу у октобру прошле године, говорио је и шеф дипломатије Сергеј Лавров. Он је тада поручио српској власти да су за шаблон догађаја у Украјини 2014. заинтересоване поједине западне амбасаде и медији под њиховом контролом.
Аналитичар Драгомир Анђелковић каже да је посета Наришкина израз захвалности што се Србија држи по страни у ускобима око Сирије, али и упозорење за могући Мајдан.
- Овом посетом се Београду преноси једна врста захвалности, али је и јасан знак да ће Русија максимално подржати Србију у случају да се нађе под било каквим притиском наранџастих таласања. Ако Русија има информације о спремању новог Мајдана у Србији, а које нам је донео Нарашкин, сигурно ће се активирати у заштити интереса - објашњава Анђелковић.
Харадинај уживо признао злочине. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић: Од замрзнутог конфликта дочекаћемо само тежа и лошија времена
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА