Најновије

Сутра је финале Националног предузетничког такмичење средњошколаца Србије „НаПред“

У Привредној комори Србије, у уторак, 17. априла 2018. године, конференцијом за штампу коју је организовала Висока школа за пословну економију и предузетништво (ВШПЕП) из Београдa, најављено је финално такмичење пројекта „НаПред“-Национално предузетничко такмичење средњошколаца Србије, које ће се реализовати, у среду, 18. априла на Сцени „Стаменковић“ у Установи културе „Владо Дивљан“, у улици Митрополита Петра 8, са почетком у 11:00.

Koнференција у Привредној комори Србије (Фото: ВШ ПЕП)

Пројекат је реализовала Висока школа за пословну економију и предузетништво (ВШПЕП) из Београдa, а уз финансијску подршку Развојне агенције Србије (РАС) и уз подршку пословне заједнице организоване у оквиру Привредне коморе Србије (ПКС). Пројекат је реализован у 51 средњој школи  у 17 градова и општина у Србији. Кроз пројекат је прошло више од 2500  средњошколаца, а њих 700 се укључило у Пројекат заједно са 100 ментора, професора средњих школа. Од 124 ученичка тима на Националном такмичењу представиће своје ученичке идеје 16 тимова победника градских и општинских такмичења.
Рeaлизaциja прoгрaмa је пoдрaзумeвaла: мотивациони тренинг за ученике средњих школа из предузетничких вештина; тренинг програм за менторе (професоре средњих школа)  у области предузетништва и развијању бизнис планова за потенцијалне старт-ап подухвате; тренинг тимова ученика средњих школа за израду бизнис плана и вештина његовог презентовања; регионална такмичења тимова ученика средњих школа за најбоље урађен и презентован бизнис план.  Финално такмичење (на националном нивоу) тимова ученика средњих школа (победника регионалних такмичења) за најбоље урађен и презентован бизнис план које ће се одржати у среду, 18.4.2018. на Сцени. „Стаменковић“ у Установи културе „Владо Дивљан“, у улици Митрополита Петра 8, са почетком у 11:00.
Овај пројекат  омогућава развој предузетничких капацитета средњошколаца чиме се доприноси великом друштвеном пројекту, http://godinapreduzetnistva, а  који је прошле године покренуло  Министарство привреде Републике Србије. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА