Најновије

АСАДОВ ЈУРИШ НА ЈУГ: Подиже се нова терористичка тврђава у провинцији Дара, последња нада Америке и њених савезника!

Медији су данас пренели информацију да милитанти Нусра фронта и Сиријске слободне армије постепено шире територију коју контролишу на југу Сирије, у провинцији Дара, како би створили аутономну регију под окриљем САД, а Асадове снаге окрећу се ка уништавању преосталих терористичких енклава, широм земље, како би потом, груписали своје снаге и пребацили их управо на југ земље.

Башар ел Асад са војском Сирије (Фото: САНА)

План терориста је да се спроведе координисани напад на владине снаге у три јужне провинције, а као повод биће искоришћено наводно кршење примирја од стране Дамаска или провокација са коришћењем хемијског оружја.
- У последњих неколико недеља на југу Сирије се захуктавају изузетно озбиљне ствари. Упркос изјавама Американаца, у долини реке Јармук главну реч воде Сиријска слободна армија и Нусра фронт, али и мање преостале групације Исламске државе. Они активно раде на ширењу територије - рекао је неименовани извор.
Управо зато, Асад окреће своје снаге јужно од Дамаска, свестан да на крајњем југозападу земље терористи могу направити утврђење које ће представљати велики проблем и готово неосвојиву територију, будући да ће бити подржани од стране САД и њених савезника на Блиском истоку.

Прва енклава очишћена

Снаге Исламске државе са седиштем у јужном Дамаску прихватиле су споразум који је понудила сиријска војска којим би их евакуисали на исток земље, према ранијим, али непотврђеним извештајима.
Милитанти који припадају групи Хаџат Тахрир ал-Шам (познатији по свом ранијем називу Ал-Нусра фронт), који се налазе у другим подручјима у јужном делу Дамаска, у близини подручја које је држала Исламска држава, треба да буду евакуисани у северну Сирију по посебном договору.
Како ствари стоје, све су прилике да ће опозиоционе снаге које чини мешавина радилкалних исламистичких група и Асадових противника, подржаних од стране САД, покушати да направе нову тврђаву у провинцији Дара.
Управо у овом региону могли би да направе аутономну територију која ће имати копнену везу са Израелом и Јорданом, одакле би били свесрдно помагани у борби против сиријске војске.
Тренутно Нусра фронт и Слободна сиријска војска броје близу 12.000 војника, а располажу и са неколико стотина јединица војне технике и артиљерије, која им је испоручена путем коридора који су и даље активни на граници са Израелом и Јорданом.
Можемо закључити да је после Источне Гуте, следећа мета Асадових снага управо провинција Дара на југу Сирије.
Руси и Сиријци пронашли језиви затвор у Думи који су терористи користили за цивиле. Снимак погледајте ОВДЕ.
Извор: rs.sputniknews.com/АМН

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте једну бригаду 4. моторизоване дивизије војске Сирије
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА