Најновије

ГАЖЕЊА ХРВАТСКЕ ЗАСТАВЕ НИЈЕ БИЛО?! Хрватски портал ставио оптужбе из Загреба под знак питања

Портал Index.hr сматра прилично чудним да у 21. веку, уз сву доступну дигиталну технологију нема ни снимка, ни фотографије инцидента који се догодио у згради пуној људи.

Шешељ (Фото: СРС)

Скупштина Србије саопштила је данас за Index.hr да не постоји видео снимак инцидента који је направио лидер радикала Војислав Шешељ током посете хрватске парламентарне делегације, коју је предводио председник Сабора Горан Јандроковићем. "У вези са вашим захтевом обавештавамо вас да не постоји видео снимак наведеног инцидента. Видео надзор тог дела Народне скупштине Републике Србије не покрива место где су биле постављене заставе, јер се налази у мртвом углу у односу на постављене камере", пише у одговору Народне скупштине за овај хрватски портал. Портал подсећа да је о инциденту јавност обавештена саопштењем СРС. Наводи се да је управо из радикалског саопштења кренуо, како кажу, цели дипломатски скандал, који је резултирао тиме да хрватска делегација предвођена председником сабора Горданом Јандроковићом, познатим под надимком Њоњо, прекине дводневни посету Србији само шест сати од њеног почетка. Портал, наиме сматра прилично чудним да у 21. веку, уз сву доступну дигиталну технологију нема ни снимка, ни фотографије инцидента који се догодио у згради пуној људи с обзиром на то да је у српској Скупштини био радни дан, и у која је била још више него иначе пуно новинара због доласка хрватске делегације. "Баш нико није снимио или фотографисао Шешељево наводно гажење хрватске заставе", пише Index.
Новинари Indexа контактирали су више колега из Хрватске и Србије који су јуче били у Скупштини тоеком посете хрватске делегације и ни један од њих није видео наводно гажење хрватске заставе нити успео наћи бар једнога сведока који би - нзависно од Шешеља - могао да исприча шта се заиста догодило са хрватском заставом. Портал наводи да у медијима нема ни директних цитата или барем офф тхе рецорд изјава припадника скупштинског обезбеђења, који би морали да интервенишу у таквој ситуацији. " Они по Шешељевој верзији њега нису успели да зауставеи, док по другој верзији јесу, али кључно је да нема од њих никакве јавне потврде наводног дивљања лидера радикала", наводи Index. А шта је Шешељ рекао о хрватској застави, погледајте ОВДЕ. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Хрватска верзија догађаја
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА