Најновије

ЈЕРЕМИЋ: Вучић за Трампов твит нуди најуносније послове у Србији! (ВИДЕО)

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да је председник Србије Александар Вучић спреман да контроверзном америчком лобисти Корију Левандовском „плати колико год он затражи" да му уговори телефонски разговор са председником САД Доналдом Трампом и један Трампов твит у којем би написао да је „Вучић храбар“ и да су разговарали.

Јеремић (Фото: Народна странка)

„Вучић је Левандовском у Њујорку понудио да тражи апсолутно шта хоће, кеш или бизнис прилику - да буде посредник у продаји српског Телекома, грађевински подухват на земљишту ИМТ-а у Новом Београду, попут Београда на води, или изградњу неке хидроцентрале“, рекао је Јеремић телевизији Наша.

Јеремић је навео да је Вучић Левандовском крајем марта рекао да неће жалити средства јер му је потребан контакт са Трампом, али да Левандовски, пошто није у уском кругу око Трампа, не може да утиче на политику председника САД према Косову, већ само да обезбеди контакт са њим и да Трамп након тога "твитне". „Левандовски ће у Београд доћи 23. и 24. априла да се договори са Вучићем о цени. Вучић је прво тврдио да не познаје Левандовског и да је чуо само за фудбалера са тим презименом, а онда је човек из једне невладине организације на телевизији Пинк рекао да Левандовски долази у Београд да одржи предавање“, рекао је Јеремић.

Председник Народне странке је додао да Левандовски, међутим, није академик или професор који држи предавања, већ прорачунати бизнисмен који по свету продаје своју блискост са Трампом.

Јеремић, који је и бивши министар спољних послова Србије и председник Генералне скупштине УН, рекао је да краћи и неприпремљени разговор са Трампом не може много да помогне, јер је председник САД у последње време „прилично изолован“, па је за утицај на спољну политику САД потребно разговарати и са представницима Пентагона, Стејт департмента, као и са саветником за националну безбедност Џоном Болтоном.

„Трампову пажњу у спољној политици није могуће добити ни за какав новац, осим ако се не разговара главним приоритетима, попут Сирије и Северне Кореје, којима се он директно бави. Ако је реч о стварима нижег приоритета, контакт са Трампом може послужити само за шоу - сликање са њим или телефонски разговор, а у Вучићевом случају за твит који је тражио. То је поражавајуће“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да су га о контактима Вучића и Левандовског обавестили људи блиски сарадници Левандовског.

Председник Народне странке је навео да је међувладина организација ФАТФ уврстила Србију на листу држава осумњичених за прање новца и финансирање међународног тероризма јер је врх државе намерно отворио банкарски систем за улагања у којима није познато ко је стварни власник уложеног новца.

„То су учинили да би њима блиски људи попут на пример Станка Суботића Цанета и Андреја Вучића могли да преко ланаца фирми регистрованих у иностранству купују компаније у Србији“, рекао је Јеремић. Прочитајте ОВДЕ о великим успесима сиријске војске на југоистоку провинције Хама. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА