Најновије

Преко 200 студената и средњошколаца на Форуму младих лидера: “Људи попут вас су они који мењају свет!” Преко 200 студената и средњошколаца на

“Својом одлуком да данас дођете овде и своје време искористите на усавршавање, уместо на одмор, направили сте корак који вас ставља испред осталих људи на овој планети.“ Овим речима је Доц. др Маја Цогољевић поздравила учеснике другог по реду Форума младих лидера, одржаног у згради Високе школе за пословну економију и предузетништво (ВШПЕП) организованог од стране Студентског парламента ове институције.

Oбраћање Доц. др Маје Цогољевић (Фото: Vspep.edu.rs)

Форуму је присустовало више од 200 младих људи, укључујући и ученике седам београдских средњих школа, а највећи број је учесника је био испред ВШ ПЕП. Др Цогољевић је отворила скуп нагласивши да ће Висока школа за пословну економију и предузетништво увек бити институција која ће подржати идеје и рад својих студената. “Ми на ПЕП-у верујемо да они који раде више и заслужују већу подршку!”, истакла је она, а говор завршила речима: “Људи попут вас су они који мењају свет. Целом свету, а посебно нашој земљи, потребни су млади, проактивни људи који желе више, а ви то сигурно јесте.”

Председница организације Привредни форум младих, Маријана Маринковић, одржала је прво предавање на тему активизма младих на бројним домаћим и интернационалним пројектима, као и неопходности изласка из комфорт зоне. Милош Радовановић, business coach Radovanovic Coaching-a, поделио је са учесницима своје искуство спајања две пасије – образовања и предузетништва, док су представници Societe Generale банке Александра Гобељић и Душан Дракулић представили учесницима пројекат Флуо Генератор, нагласивши да је иновативно предузетништво кључ развоја одрживе економије, охрабрујући студенте да се од ове године могу прикључити пројекту.
Марко Стојановић, глумац, пантомимичар и председник организације World Mime Organization, објаснио је какав утицај има говор тела на пословне перформансе и кроз неколико вежби показао како се може усавршити невербална комуникација, док је Далибор Мариновић, председник Еспорт савеза, говорио о улагању у најбрже растућу индустрију на свету – гејминг индустрију.

Примарни циљ Форума био је окупити младе људе, првенствено студенте и средњошколце, како би им своја искуства пренели млади и успешни лидери из различитих области, са идејом да се покаже да је могуће бити млад и успешан у Републици Србији, као и подстаћи младе на иновативност, проактивност и предузетништво.
За добро послужење током пауза побирнули су се партнери:  Coca Cola HBC Србија, Бамби концерн АД Београд, пекаре Домаће кифлице, Леб и сол и Братуљевић, фаст фуд Наше мућке, а Форум је завршен
свечаном доделом сертификата и наградном игром у којој су најсрећнији учесници добили вредне награде наших спонзора: Escape room The Witch, Escape room Adrenalin и Escape game, позоришта Атеље 212 и Славија. Поред њих, Форум су подржали и Колачићи среће и етно села Сунчана река. Интервју са глумицом Aнитом Стојановић о њеном путу од села до позоришних дасака погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА