Најновије

ШОК ТВРДЊЕ ОБАВЕШТАЈЦА: Путин је развио супероружје, НАТО је бескористан! (ВИДЕО)

Русија захваљујући свом новом супероружју које је јавно продемонстрирао Владимир Путин може да убрза распад НАТО, оценио је познати израелски геополитичар Јаков Кедми.

Илустрација (Фото: РИА)

Он је у каријери руководио и тајном службом "Натив", а своју процену развија и образлаже овако:
- Путин је показао да је Русија достигла највишу тачку безбедности у целој својој историји, да сада ни Сједињене Државе ни Европа немају чиме да јој парирају. Путин је такође показао да је цео одбрамбени систем НАТО потпуно бескористан и да више није у стању да ишта уради против Русије - каже Кедми.
Кедми наглашава и да уједињена Европа нема никакву заштиту и да Русија с њом даље може преговарати у две етапе:
- У првој фази о укидању санкција и о уклањању свих база НАТО са територије ЕУ. А у другој - о распуштању НАТО као крајњем резултату. Уосталом, сада је већ јасно да је НАТО бескористан и да ништа не значи на одбрамбеном плану и да од њега у случају руско-европског рата не би било вајде. НАТО је у војном смислу изгубио значај и управо зато га треба распустити.
Кедми сугерише Кремљу да управо то постави као услов нормализације односа између Русије и ЕУ.
Он је подсетио да је посланица нацији руског лидера имала два сегмента - војни и невојни. Притом је указао:
- Невојни је за Сједињене Државе страшнији од војног. Јер, испоставља се да Русија - иако је под нарастајућим западним притиском преко санкција чије последице су упоредиве са ратним разарањима - нашла начин и средства да реши све проблеме и пропуштања нагомилане током 20 година и да створи нову развојну базу. У суштини, показало се да су и притисак и санкције бескорисни јер не утичу ни на политику Русије ни на њен развој. Што је посебно важно и чега су се посебно бојали - ни на њено наоружавање.
Кедми сматра да ће Американци и њихови савезници одсад имати велики проблем и са својом и са руском поморском моћи.
- Сједињене Државе су у средишту своје војне моћи увек имале морнарицу. А она ће - судећи по ономе што је предочио Путин - постати потпуно беспомоћна у случају Русије. Руске подморнице и подводни апарати постали су претња и америчкој флоти и обалама САД. Неки од руских апарата могу изазивати и цунами.
А свих десет група америчких ратних бродова око носача авиона постало је апсолутно голо пред ракетама "Кинжал". Те ударне групе су остале без нападачке улоге према Русији.
Почиње пакао, Француска улази у рат у Сирији. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА