Најновије

ХРВАТИ: Испали смо „њоње“ због Шешеља

То што је хрватска делегација демонстративно прекинула посету Србији пошто је лидер СРС-а Војислав Шешељ газио хрватску заставу и њих називао погрдним именима у Хрватској је дочекано „на нож“! Хрвати су то доживели као велику срамоту и подвијање репа! Хрватски медији су чак председника Сабора Горана Јандроковића назвали „њоњом“ који је подвио реп и побегао!

Шешељ (Фото: Јутјуб)

Медији, али и грађани Хрватске и даље брује о дипломатском скандалу изазваном гажењем заставе са шаховницом од стране Војислава Шешеља и псовкама упућеним на рачун дипломата из Загреба. Хрватски медији потез Јандроковића, али и чланова делегације називају срамним и кукавичким.
- Њоњо (Јандроковић) имао је прилику да заједно са српским министром спољних послова осуди Шешељев потез пред јавношћу. Могао је натерати званичнике Србије да му се извињавају као што се Колинда Грабар Китаровић извињавала Александру Вучићу усред Загреба - пише један хрватски портал.
- Можемо ли замислити озбиљне државнике, попут америчких и немачких, како беже када неко протестује због њихових посета или пали заставу САД. Очигледно је да Хрватска не води озбиљну спољну политику - закључују на једном хрватском порталу.
Угледни хрватски аналитичар Жарко Пуховски изјавио је да је уставно недопустиво то што је шеф Сабора Гордан Јандроковић одлуку да хрватска парламентарна делегација прекине званичну посету Београду донео након консултација са премијером Андрејом Пленковићем.
Пуховски је приметио и да таквих инцидената, као што је паљење застава и слично, има при готово свакој државној посети.

Шешељ: Солидан ефекат инцидента 

Лидер СРС-а Војислав Шешељ је дан после инцидента са хрватском заставом у Скупштини Србије рекао да ће и даље „пљувати, газити и палити заставу хрватске усташке државе“, али је главна тема прес-конференције била да ли се то заиста догодило, јер нико од новинара то није видео.
- Е, ово је права завера. Ја хоћу нови судски поступак, а ви кажете - није се десило. Не знам шта да вам одговорим. Зашто бих измислио? Да ли ми баш сви новинари не верују? Има ли неко да верује? - питао је Шешељ. Србија неће ускоро у ЕУ. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шешељ: Митинг у Хртковцима биће одржан!
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА