Најновије

Лавров открио да ли ће бити рата између Русије и САД (ВИДЕО)

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров је у интервјуу за "РИА Новости" рекао да Владимир Путин и Доналд Трамп неће дозволити оружани сукоб између Русије и САД. Навео је и да је током телефонског разговора амерички председник позвао Путина да дође у Вашингтон.

Сергеј Лавров (Фото: РИА новости)

На крају крајева, они су, каже, лидери, изабрани од својих народа и одговорни су за њихов мир, додао је Лавров.
Када су у питању све лошији односи Москве и Вашингтона, Лавров је рекао да постоје покушаји да се они олабаве.
Министар спољних послова Русије је рекао да је током телефонског разговора Трамп позвао Путина да дође у Вашингтон и рекао да би му онда било драго да дође у Москву у реципрочну посету.
Међутим, он је додао да је Русија спремна да одговори на санкције Вашингтона.
„Сигуран сам да треба реаговати са достојанством. Морамо да реагујемо на одузимање наше сопствености, протериваење дипломата - у супротном би то било непоштовање према самом себи. Међутим, падати у клевете, свађе и грубости не намеравамо нити ћемо то радити - то уопште није стил нашег председника“, рекао је он.
Русија и коалиција на челу са САД имале су контакте на нивоу војних ресора, недуго пре напада на Сирију. Москва је упозорила по којим рејонима ће напади бити „црвена линија за Москву“, казао је Лавров.
„Пре него што су материјализовани планови извођења напада западне тројке начелник Генералштаба Оружаних снага Русије Валериј Герасимов је јасно рекао да ако неке акције такозване коалиције нанесу штету руским војницима, оштро и јасно ћемо одговорити. Притом, сматраћемо законитим метама не само ракете, већ и системе из којих су оне испаљене. То је било речено јасно и недвосмислено“, истакао је Лавров.
Колику плату има Владимир Путин и шта још поседује прочитајте ОВДЕ.
Извор: Восток

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Биографија Сергеја Лаврова
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА