Најновије

НАТО СПРЕМА НОВО ЗЛО: Американци на Косову праве писту за бомбардере и јуришне хеликоптере

Американци шире Бондстил и праве писту са које ће моћи да полећу ловци и бомбардери. Војна база саграђена 1999. године проширена је за 100 хектара, а посебно је занимљиво што је то земљиште припадало Србима, који су у међувремену прогнани.

Илустрација (Фото: jfcnaples.nato.int)

Сада се тајни амерички град, највећи на европском тлу, простире на више од 500 хектара у оквиру атара села Сојево, из ког су Срби сви до једног истерани 1999. године и никада за коришћење те земље нису добили ни динара.
Извори из обавештајних структура објашњавају да до пре извесног времена Американци нису ни помишљали да праве писту у Бондстилу, али да се све променило након захлађења односа са Русијом и јачања отпора које изазива ширење НАТО на исток.
Уредник специјализованог авиопортала Танго сикс Петар Војиновић наводи да се информација о градњи писте не може дуго чувати као тајна.
- Бондстил не може да постане Авијано јер нема интереса да се прави база тог ранга на физички малој раздаљини. Американцима је битно да постоји база одакле ће полетети и слетати јуришни хеликоптери, а у Бондстил већ слећу транспортне летелице, којима за то права писта и не треба. Ако се већ ради нова писта, то ће се убрзо сазнати јер је у питању огромна грађевинска операција, која се не може сакрити - каже Војиновић. Исламска држава језивим плакатом најавила напад на САД. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Амерички командант Бондстила је Србин и ником ништа 
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА