Најновије

НЕ МОГУ ИМ СЛОМИТИ ВОЉУ: На Златибору опет омладинско-патриотски камп! Долазе професионалци из Русије! Антисрбима увек нешто смета! (ВИДЕО)

Иако је пре годину дана Министарство унутрашњих послова затворило омладинско-патриотски, тј. војни камп за децу на Златибору, где су млади у војним униформама учили војне вештине и баратање репликама оружја, сличан камп поново се одржава на истом месту!

Омладинско патриотски камп на Златибору 2018. године (Фото: јутјуб)

Годину дана касније чланови Удружења учесника оружаних сукоба на простору бивше Југославије на Фејсбуку су се похвалили фотографијама са, како је наведено, кампа Златибор 2019. Снимци приказују младиће и девојке, од којих неки носе војне маскирне панталоне. Међутим, организатор кампа Жељко Вукелић да није у питању војни камп.

- У питању је спортско-рекреативно-едукативни камп, неко очигледно пласира дезинформације. Намењен је деци и млађима од 13 до 26 година, а играју одбојку, рукомет, фудбал, роне, вежбају кретање у природи, физичку кондицију, борбене вештине, забавне игре, планинарење... - наводи Вукелић.

Иако су током прошлогодишњег одржавања кампа појавили снимци на којима се виде млади са оружјем у рукама, Вукелић каже да тога није било, као да ни сада не вежбају на репликама оружја.

- Ми смо у складу са законом пријавили скуп - истиче Вукелић.

У МУП кажу да је достављена пријава за одржавање наведеног кампа. Из општине Чајетина наводе да су дали симболичну подршку.

- Инструктори су професори физичког васпитања, планинари, особе специјализоване за роњење, за јахање коња, пружање прве помоћи. Видели смо да учесници кампа носе спортску опрему, осим ако неком антисрпском "чистунцу" није засметало двоје деце која су имала маскирне панталоне, а једно маскирну кошуљу - наведено је у саопштењу општине.

Златибор 2018

- 44 детета узраста од 12 до 23 године било у кампу 2018.
- инструктори из Русије и пензионисани припадници полиције и војске "обучавали младе да се бране"
- камп се одржавао по принципу сличних у Русији
- организатори рекли да то није војни камп већ "омладинско-патриотски"
- деца су учила разне војне вештине и баратала репликама оружја
- камп Златибор 2018. затворен је 17. августа по налогу МУП

Како се српска држава уздигла до деспотовине, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА